Home » Justitie » Prima condamnare în dosarul avocatei Scafaru

Prima condamnare în dosarul avocatei Scafaru

de Marian MOCANU
Judecătorii ieșeni au dat o primă condamnare în dosarul în care este inculpată avocata negreșteană Alina Scafaru, pusă sub acuzare după ce a încercat să transmită iubitului ei, aflat în penitenciar, opt telefoane mobile și trei sticle de whiskey. Aurel Craiu, intermediarul tranzacției, a fost condamnat vineri, 16 octombrie, la doi ani și șase luni de închisoare. Dat fiind faptul că mai avea alte două condamnări anterioare, chiar dacă a beneficiat de clemență în urma recunoașterii vinovăției în fața instanței, interlopul va petrece după gratii, în total, trei ani, patru luni și două zeci de zile, din care se scade perioada deja petrecută în arest preventiv.
Alina Mihaela Scafaru foto: facebook.com

Alina Mihaela Scafaru
foto: facebook.com

În luna aprilie a acestui an, Alina Scafaru, o cunoscută avocată din Negrești, a fost ridicată de procurorii DNA sub acuzația de încercare de introducere în penitenciar de obiecte interzise. Aceasta încercase ca printr-un intermediar, Aurel Craiu, să-i trimită iubitului ei, Florin Rotariu, aflat în penitenciarul de maximă siguranță Iași, opt telefoane mobile și trei sticle de whiskey. Rotariu, poreclit „Cap de Porc”, un apropiat al clanului Cordunenilor, ispășește o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru proxenetism. El a încercat să mituiască un gardian pentru a primi telefoanele și băutură, obiecte interzise în penitenciar. Cea care trebuia să se ocupe de procurarea telefoanelor și băuturii, dar și de suma de 1.000 euro necesară mituirii, era iubita interlopului, avocata Scafaru.
Aceasta a învelit telefoanele în staniol, pentru a nu fi detectate la filtrele de control și le-a dat lui Craiu, cel care trebuia să le introducă în închisoare și să le predea agentului de pază. Gardianul și-a anunțat superiorii, iar procurorii DNA au realizat un flagrant în urma căruia Alina Scafaru a fost arestată preventiv. Ulterior, după patru luni, această măsură preventivă i-a fost înlocuită cu arestul la domiciliu, unde avocata se află în acest moment. Între timp a început și procesul în care Alina Scafaru este inculpată, alături de Rotariu și Craiu. Acesta din urmă, pentru a beneficia de o reducere a pedepsei, a mers pe calea simplificată de recunoaștere a vinovăției în fața instanței. În consecință, judecătorii ieșeni l-au condamnat la doi ani și jumătate de închisoare, la care se adaugă, prin contopirea altor pedepse anterioare a căror executare era suspendată condiționat. În total, Aurel Craiu, cel care a intermediat transmiterea obiectelor interzise în penitenciar, va sta după gratii  trei ani, patru luni și două zeci de zile, din care se scade perioada deja petrecută în arest preventiv. Dacă va fi găsită vinovată, avocata Scafaru ar putea primi o condamnare, de până la șapte ani de închisoare. Între timp, ea a fost dată afară din Barou, după mai bine de 12 ani de avocatură.
de Marian MOCANU Judecătorii ieșeni au dat o primă condamnare în dosarul în care este inculpată avocata negreșteană Alina Scafaru, pusă sub acuzare după ce a încercat să transmită iubitului ei, aflat în penitenciar, opt telefoane mobile și trei sticle de whiskey. Aurel Craiu, intermediarul tranzacției, a fost condamnat vineri, 16 octombrie, la doi ani și șase luni de închisoare. Dat fiind faptul că mai avea alte două condamnări anterioare, chiar dacă a beneficiat de clemență în urma recunoașterii vinovăției în fața instanței, interlopul va petrece după gratii, în total, trei ani, patru luni și două zeci de zile, din…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: