Home » Social » ”După amiezi culturale la Vaslui”

”După amiezi culturale la Vaslui”

de Marian MOCANU

Cel de-al doilea eveniment desfășurat sub genericul ”După amiezi culturale la Vaslui” s-a consumat în cursul zilei de ieri la Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul”.

Amfitrionul manifestării a fost, ca de fiecare dată, Gelu Voicu Bichineț, directorul instituției. Nu putea să lipsească coordonatorul permanent al activității, profesor universitar doctor Constantin Dram, de la Univ. ”A.I. Cuza”, din Iași, membru al Uniunii Scriitorilor din România. Invitat special a fost profesorul universitar doctor Vasile Spiridon, de la Univ. ”Vasile Alecsandri”, din Bacău. O introducere șugubeață, plină de umor, demnă de un om de litere, a făcut cel din urmă: ”M-am gândit și mi-am pus întrebarea de ce vine tot mai des Constantin Dram la Vaslui. Și tot eu am găsit răspunsul. Dacă este născut la Războienii Neamțului, unde Ștefan a fost înfrânt, dorește să fie un învingător și vine la Vaslui, unde Ștefan a izbutit o strălucită victorie împotriva turcilor”.

Vasile Spiridon a ținut prelegerea ”Clasici și minori in literatură”. Tema a vizat numeroși poeți și scriitori din diferite epoci, la loc de cinste fiind opera vastă a ”Luceafărului poeziei românești”, Mihai Eminescu.

La acțiune au fost prezenți profesori, elevi și scriitori vasluieni. De remarcat numărul mare al elevilor prezenți la eveniment. Luna viitoare, la cea de a treia ediție a manifestării, chiar coordonatorul Constantin Dram va ține o conferință care va viza viața și activitatea scriitorului Mihail Sadoveanu.

de Marian MOCANU Cel de-al doilea eveniment desfășurat sub genericul ”După amiezi culturale la Vaslui” s-a consumat în cursul zilei de ieri la Biblioteca Județeană ”Nicolae Milescu Spătarul”. Amfitrionul manifestării a fost, ca de fiecare dată, Gelu Voicu Bichineț, directorul instituției. Nu putea să lipsească coordonatorul permanent al activității, profesor universitar doctor Constantin Dram, de la Univ. ”A.I. Cuza”, din Iași, membru al Uniunii Scriitorilor din România. Invitat special a fost profesorul universitar doctor Vasile Spiridon, de la Univ. ”Vasile Alecsandri”, din Bacău. O introducere șugubeață, plină de umor, demnă de un om de litere, a făcut cel din urmă:…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: