Home » Sanatate » Cursuri pentru personalul UTS

Cursuri pentru personalul UTS

De luni, 19 octombrie, asistenții medicali de la Unitatea de Transfuzie Sanguină (UTS), din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad, participă la cursuri de specializare. Cei cinci asistenți medicali ai UTS vor participa la cursuri de perfecționare la Centrul de Transfuzie din Iași.

Compartimentul de transfuzie sanguină există de când este spitalul, dar din 2010, de când a apărut cadrul legislativ, a fost inclus ca unitate de sine stătătoare în structura spitalului.

„Atribuțiile personalului medical mediu de la UTS sunt clare. Acesta trebuie să se asigure de compatibilitatea grupelor de sânge ale pacienților cu cele ale donatorilor și să efectueze transfuziile de sânge pacienților de la Terapie Intensivă, care au această indicație medicală. Cursurile de perfecționare, care au ca scop și punerea în temă cu noutățile din domeniu, nu vor fi plătite de spital. Spitalul va deconta doar drumul celor cinci asistenți medicali ce se vor pregăti prin rotație, în grupuri de doi – trei”, ne-a declarat dr. Gabriela Daniș, director medical al Spitalului „Elena Beldiman”.

Deși această unitate de transfuzie sanguină există în noua formă de cinci ani, nu au fost organizate nici un fel de cursuri de competențe. Cursurile la care vor participa cei cinci asistenți medicali nu sunt organizate de Ordinul Asistenților Medicali și Moașelor din România ci de Institutul Regional de Transfuzii Sanguine Iași. Cursurile sunt obligatorii, în vederea unei viitoare acreditări a UTS. (Mihaela NICULESCU)

De luni, 19 octombrie, asistenții medicali de la Unitatea de Transfuzie Sanguină (UTS), din cadrul Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad, participă la cursuri de specializare. Cei cinci asistenți medicali ai UTS vor participa la cursuri de perfecționare la Centrul de Transfuzie din Iași. Compartimentul de transfuzie sanguină există de când este spitalul, dar din 2010, de când a apărut cadrul legislativ, a fost inclus ca unitate de sine stătătoare în structura spitalului. „Atribuțiile personalului medical mediu de la UTS sunt clare. Acesta trebuie să se asigure de compatibilitatea grupelor de sânge ale pacienților cu cele ale donatorilor și să efectueze…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: