Home » Social » Teatrul „Victor Ion Popa” se pregătește de sărbătoare

Teatrul „Victor Ion Popa” se pregătește de sărbătoare

Teatrul „Victor Ion Popa” se apropie de o nouă aniversare. Pe 28 decembrie se vor împlini 60 de ani de când a luat ființă această instituție culturală, motiv pentru care, timp de două zile, vor fi organizate mai multe evenimente care să marcheze sărbătoarea.

Pe 12 decembrie, publicul bârlădean este invitat la o nouă premieră cu piesa „Jocul de-a vacanța” de Mihail Sebastian. Pe 13 decembrie, bârlădenii sunt așteptați la un spectacol surpriză susținut de un actor al cărui nume nu ne-a fost dezvăluit deocamdată.

Pentru zilele acestea, fusese programată să vadă lumina rampei piesa „Psihoterapolitica”, de Dominik W. Retting, în regia lui Dorin Mihăilescu. Aceasta va fi amânată pentru luna ianuarie cel mai probabil, actorii teatrului fiind concentrați pe repetițiile la piesa „Jocul de-a vacanța”.

„Va fi o surpriză frumoasă pentru publicul iubitor de teatru întâlnirea cu o piesă clasică, plină de emoție, la fel ca și evenimentul pe care îl vom sărbători. Șaizeci de ani de teatru la Bârlad este o cifră care ne onorează și ne obligă”, a declarat Teodora Spânu, secretarul literar al teatrului bârlădean.

Teatrul „Victor Ion Popa” a fost înființat în 28 decembrie 1955, iar premiera care s-a jucat la inaugurarea teatrului a fost „Mielul turbat”, de Aurel Baranga, în regia lui Sică Alexandrescu. Inițial, teatrul din Bârlad s-a numit Teatrul de Stat Bârlad, dar în 1956, la cererea colectivului, numele a fost schimbat în Teatrul „Victor Ion Popa”. În anul în care a primit noul nume, primul spectacol jucat a fost „Take, Ianke și Cadîr”, scris chiar de dramaturgul al cărui nume îl poartă de șase decenii instituția de cultură bârlădeană. (Mihaela NICULESCU)

Teatrul „Victor Ion Popa” se apropie de o nouă aniversare. Pe 28 decembrie se vor împlini 60 de ani de când a luat ființă această instituție culturală, motiv pentru care, timp de două zile, vor fi organizate mai multe evenimente care să marcheze sărbătoarea. Pe 12 decembrie, publicul bârlădean este invitat la o nouă premieră cu piesa „Jocul de-a vacanța” de Mihail Sebastian. Pe 13 decembrie, bârlădenii sunt așteptați la un spectacol surpriză susținut de un actor al cărui nume nu ne-a fost dezvăluit deocamdată. Pentru zilele acestea, fusese programată să vadă lumina rampei piesa „Psihoterapolitica”, de Dominik W. Retting,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor