Home » Administratie » Balcon mamut pe domeniul public! – Care-i interesu' pe strada Lămâiței, domnule primar?

Balcon mamut pe domeniul public! – Care-i interesu' pe strada Lămâiței, domnule primar?

de Simona MIHĂILĂ

Derapajele la nivelul conducerii Primăriei Bârlad și-au depășit propriul record. În timp ce unii cetățeni ai urbei se chinuie de ani de zile să convingă autoritățile să le permită construirea unor balcoane pentru a-și rezolva anumite probleme care le fac traiul la bloc greu de suportat, pentru alții e floare la ureche.

Primarul interimar Marin Bunea le-a cerut consilierilor locali să aprobe un proiect de hotărâre în bază căruia un bârlădean ar fi primit dreptul, nemaiîntâlnit până la ora actuală în Bârlad, de a-și construi un balcon de mărimea unui apartament. Asta, la câtva timp după ce bârlădeanul în cauză (al cărui nume a fost ținut secret) mai primise aprobare pentru a-și construi un prim balcon, unul în suprafață de 25 de metri pătrați, pe cealaltă latură a locuinței.

Grozăvia s-a petrecut aseară, la ședința Consiliului Local (CL) și puțin a lipsit ca proiectul cu pricina să fie aprobat. Teoretic, consilierilor li se cerea să fie de acord cu trecerea din domeniul public în cel privat al CL a unor terenuri, între care a fost strecurat și acesta, în suprafață de 40 de metri pătrați. Pentru cititorii noștri, precizăm că un teren aflat în domeniul public poate fi dat numai în administrare, concesionat sau în folosinț. Pe când, terenurile din domeniul privat pot fi vândute.

„Balconul mamut” urma să fie construit la parterul unui bloc pe strada Lămâiței (în zona Unității Militare). Incredibil (sau poate nu) este că această încercare a echipei din fruntea primăriei s-a făcut cu aprobarea Comisiei de urbanism din cadrul CL, formată integral din pesediști și condusă de nimeni altul decât primarul interimar Marin Bunea.

Dumitru Boros

Dumitru Boros

Consilierul Dumitru Boroș, cel care a sesizat anomalia, a cerut în plenul ședinței ca membrii Comisiei de urbanism să spună dacă și-au dat avizul după ce au mers în teren, sau au votat cu ochii închiși ce li s-a băgat sub nas.

„Unde s-a mai pomenit un balcon de 40 de metri pătrați în Bârlad? Mai există așa ceva? Există vreo limită pentru acest tip de construcții? Dacă cineva ne cere să aprobăm construirea unui balcon de 300 de metri pătrați, noi ne dăm acordul? Pur și simplu? Un spațiu de 40 mp este cât o garsonieră, cât un apartament, în foarte multe cazuri. Din câte știu, la această adresa am mai aprobat construirea unui balcon, de 25 de metri, pe partea cealaltă a locuinței. Ce facem noi aici?”, a spus Dumitru Boroș.

Toți membrii Comisiei de urbanism au tăcut mâlc, deși li s-a cerut insistent să ofere răspunsuri. Primarul Marin Bunea a îngăimat, în cele din urmă, cu bărbia în piept, o explicație abia auzită. În intențiile lui curate (ca să n-avem vorbe la partid, da?) de a scoate problema din zona penibilului, a plasat-o în cea a ilegalului: balconul nu e chiar balcon ci… cabinet medical.bunea_marin33

Serios? Deci cine umblă cu cioara vopsită și de ce, domnule primar?

Edilul-șef interimar și-a înghițit însă cuvintele în mod misterios, dar nu suntem siguri dacă s-a prins ca așa trebuie sau i-a făcut cineva cu ochiul. Oricum, a refuzat să dezvăluie și identitatea bârlădeanului care râvnește la balcon (sau ce-o fi) cât un apartament, pe spațiul verde al orașului.

În premieră după o lungă perioadă de timp, până și mașina de vot a PSD din CL Bârlad a sesizat absurdul acestei situații. E adevărat, niciun consilier PSD nu a îndrăznit să comenteze, dar cu mici excepții, cu toții au votat împotrivă ori s-au abținut, așa încât proiectul de hotărâre a picat.

de Simona MIHĂILĂ Derapajele la nivelul conducerii Primăriei Bârlad și-au depășit propriul record. În timp ce unii cetățeni ai urbei se chinuie de ani de zile să convingă autoritățile să le permită construirea unor balcoane pentru a-și rezolva anumite probleme care le fac traiul la bloc greu de suportat, pentru alții e floare la ureche. Primarul interimar Marin Bunea le-a cerut consilierilor locali să aprobe un proiect de hotărâre în bază căruia un bârlădean ar fi primit dreptul, nemaiîntâlnit până la ora actuală în Bârlad, de a-și construi un balcon de mărimea unui apartament. Asta, la câtva timp după ce…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Tehno Redactor

6 comments

  1. Dar asa zisa opozitie,recte cei care tot clameaza ca vor castiga primaria in 2016,cei pe care tot ai vedem in conferinte de prese si lansari cu pompa CE FAC ? Stau si tac malc si fac jocuri de glezne.Rusine sa va fie , incercati sa prostiti alegatorii dar sunteti blat cu matrapazlacurile din CL.E cazul sa fie sesizat DNA despre combinatiile consilierilor locali si la Barlad.

    • eu zic sa vii la o sedinta de cl sau sa te uiti la o inregistrare pe barlad online. Poate o sa te ajute sa nu mai vorbesti in dodii

  2. Egreta

  3. Si daca aproba constructia era rau?S-ar plati chirie pe locul construciei,s-ar dezvolta o afacere,de ce ar fi rau sa se aprobe?Hai sa fim impotriva doar asa….ca vrem sa ii contram pe cei din opozitie

  4. O sa fac niste poze si o sa va arat ce „balcon” si-a facut vecinul meu „italian” , cu nu stiu ce autorizatie. Profitand de faptul ca nu se vede din strada.”Balconul”(cat un apartament) se afla pe strada epureanu , la parterul blocului D.

  5. deci sa intelegem sa numai respectam legiele acestei tari! :Las ca merge si asa!” pana cand !!! im miroase a coruptie!

%d blogeri au apreciat: