Home » Administratie » Prima rectificare de buget a municipiului Vaslui, dedicată învățământului și parcărilor

Prima rectificare de buget a municipiului Vaslui, dedicată învățământului și parcărilor

de Marian MOCANU

Consilierii locali au aprobat ieri rectificarea bugetului local a municipiului Vaslui, prima din acest an. Rectificarea este săracă, de doar 1,06 milioane lei, astfel că, cu excepția alocării de fonduri pentru construcția unei parcări în Cartier, restul banilor au fost direcționați către învățământ.

Prima rectificare din acest an a bugetului local a municipiului Vaslui a fost foarte săracă, fiind alocați, pentru diverse cheltuieli, doar 1,06 milioane lei. Acest lucru denotă faptul că bugetul inițial, creionat de primărie și aprobat de consilierii locali la începutul lunii februarie, a fost foarte bine întocmit, eventualele rectificări de buget fiind făcute pentru situații de urgență sau în eventualitatea fericită în care sunt accesate și alte fonduri.

Cea mai mare parte a sumei destinate rectificării de buget, respectiv 580.000 lei sunt destinați realizarea unei parcări pe strada Ștefan cel Mare, bl. 410, în spatele unei clinici private, o zonă în care locurile de parcare sunt deficitare.

Restul banilor, 480.000 lei, sunt destinați învățământului vasluian, din care 135.000 lei, primiți de la Ministerul Finanțelor sunt pentru acordarea de tichete sociale pentru copiii săraci din grădinițele vasluiene. Restul banilor sunt destinați Liceului Tehnologic „Ion Mincu”, pentru realizarea obiectivelor de investiții prevăzute în acest an, introducerii de sisteme de supraveghere video în 12 grădinițe și școli de pe raza municipiului Vaslui, realizarea unui proiect privind construcția unui gard la Școala Gimnazială Mihai Eminescu ori o instalație de paratrăsnet la Liceul Ștefan Procopiu. Suplimentar, din sume primite de administrațiile locale în cadrul unor programe cu finanțare nerambursabilă, primăria va acorda 807.500 lei pentru cofinanțarea unor proiecte derulate de unele instituții de învățământ din fonduri europene. Este vorba de proiectul „Skills for life: Literacy” (Aptitudini pentru viață)”, derulat de Liceul Ștefan Procopiu, a cărui cofinanțare este de 60.000 lei, acordarea sumei de 700.000 lei pentru proiectul Liceului Tehnologic „Ion Mincu” – ”Internship – opportunity to close the gab between theory and practical reality (Întâlniri de lucru – oportunități între teorie și practică reală”, și a sumei de 47.500 lei Școlii Gimnaziale Constantin Parfene, pentru cofinanțarea proiectului „Spre școala secolului XXI prin învățarea centrată pe competențe cheie”.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: