Home » Sport » RC Bârlad a pierdut disputa cu CS Năvodari, scor 35 – 40

RC Bârlad a pierdut disputa cu CS Năvodari, scor 35 – 40

În cadrul etapei a treia din Cupa României la rugby, sâmbătă, RC Bârlad a cedat cu 35-40 pe teren propriu, cu CS Năvodari, în Seria Albastră, din grupa a II-a valorică. Elevii profesorului Ioan Harnagea nu au reușit să repete performanța din etapa trecută, când au învins Bucovina Suceava, cu scorul de 22 -1 3. Au avut un meci mult mai dificil decât în ediția 2012 a Cupei României când s-au impus cu 50-10.

Nu s-a știut în niciun moment învingătoarea partidei, până la finalul partidei. Cei de la Năvodari au fost primii care au punctat, scor 7 -0. Bârlădenii au egalat, dar oaspeții au continuat să conducă ostilitățile. Ai noștri au condus în două rânduri, scor 28 – 21 și 35 – 28. Oaspeții au revenit în joc, pentru a stabili scorul final, 40 – 35. Bârlădenii au marcat cinci eseuri și cinci transformări, în timp ce echipa oaspete a avut cu un eseu mai mult. RC Bârlad a acumulat șase puncte, în timp ce liderul CS Năvodari este neînvins și a acumulat 14.

În Seria Albastră din grupa a II-a valorică, CSUAV Arad a dispus de Știința Petroșani cu 31-27. Seria Roșie este dominată de RC Stejarul Buzău care va primi replica celor de la CS Mănăstur, clujenii debutând cu un succes în fața arădenilor, care le-a adus și bonusul ofensiv.

harnagea_ioan33

Ioan Harnagea

„A fost un joc foarte deschis, drept dovadă și punctele multe marcate de o parte și de cealaltă. Meciul s-a jucat pe contre, scorul fiind strâns pe toată durata partidei. Ultimul eseu pe care l-a marcat CS Năvodari a fost cu cinci minute înainte de a se termina jocul. Nu au reușit să transforme, iar apoi am marcat și noi un eseu în ultimul minut. Arbitrul a considerat însă că a fost dintr-o pasă înainte și nu s-a punctat. Echipa din Năvodari este o echipă foarte bine clădită, cu foarte mulți jucători veniți de la Farul, după ce echipa din Constanța s-a desființat. E vorba de jucători cu state vechi și foarte buni. Este antrenată de Virgil Năstase, un antrenor destul de bine cotat la nivelul tării. Ne-am întrebuințat foarte tare și puteam să câștigăm meciul, am avut jumătate din repriza a două la dispoziție pentru asta. Sunt mulțumit de prestația jucătorilor, au avut relații de joc, iar ținerii promovați de la Clubul Sportiv Școlar, de la lotul olimpic s-au integrat foarte bine. Este vorba de Ștefan Cucoș, Gabriel Rapanu, Andrei Munteanu și Adrian Diaconu. Sunt niște copii extraordinari și sper să aibă echipa un viitor frumos.”, ne-a declarat Ioan Harnagea, antrenor la RC Bârlad.

Obiectivul RC Bârlad este campionatul

„Nu mi-am pus un obiectiv în ce privește cupa, pentru că se califică o singură echipă din grupă. Cupa este pentru a ne pregăti bine pentru campionat. Diferența dintre DNS și Super Ligă este destul de mare. Ca obiectiv principal mi-am impus să construiesc o echipă bună pentru campionat, să ne refacem relațiile de joc și să respectăm planul de joc pe care ni l-am propus. Pentru a exemplifica diferența dintre cele două ligi, doar în prima repriză, nou promovata Politehnica Iași era condusă cu 40 de puncte. Vorbim de o echipă a Iasiului care s-a întărit cu trei jucători de la Bârlad, trei de la Petroșani, doi – trei de la CSM București. Nu ar fi realist să pun un obiectiv de a mă califica în fazele superioare ale Cupei României”, a completat Ioan Harnagea.

Arbitraj ireproșabil

vlad iordachescu

Vlad Iordachescu

„Vreau să remarc arbitrajul care a contribuit la un meci pe placul nostru și al spectatorilor. A fost un arbitraj excelent, fără vreun reproș. Datorită arbitrului a fost jocul foarte frumos și s-au marcat foarte multe puncte. A lăsat avantaj tot timpul, ambele echipe au profitat și nu s-au făcut grămezi tot meciul. Îl felicit pe arbitrul Vlad Iordăchescu. Felicit și echipa adversă pentru prestație și rezultat”, a mai declarat pentru Est News antrenorul RC Bârlad. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: