Home » Invatamant » Conferință publică susținută de redactorii de la revista Știință și Tehnică, la Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad

Conferință publică susținută de redactorii de la revista Știință și Tehnică, la Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad

Departamentul de astronomie din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad va organiza astăzi, ora 12:30, o conferință publică cu scopul popularizării și promovării științei în rândul tinerilor, elevilor și al publicului larg. Activitatea se va desfășura la sediul central al Muzeului „Vasile Pârvan” și vor participa ca invitați speciali redactorii de la revistă Știință&Tehnică. Printre cei care o să prezinte informații și noutăți din lumea fascinantă a științei se numără cele mai importante persoane din cadrul redacției: Alexandru Mironov – senior editor, Cătălin Beldea – astrofotograf și „vânător” de eclipse, Marc Ulieriu – redactor șef și Oraan Mărculescu – eco-editor.

„Sper să vină publicul în număr mare, fiindcă eu am discutat cu profesorii mai multor școli din Bârlad. Este în primul rând o activitate dedicată elevilor, tinerilor, iar acțiunea este derulată sub egida Lunii Mondiale a Astronomiei. Vorbim despre prestigioasa revista Știință și Tehnică, care apare de foarte mult timp, din 1954, chiar dacă formatul revistei s-a schimbat de-a lungul timpului. Cătălin Beldea va vorbi în vintdevara_observatormod special despre eclipsa totală din 9 martie pe care a văzut-o din Indonezia, iar Marcu Ulieriu ne va prezenta noutățile din știință și implicit din revistă. Îmi doresc mult ca publicul și elevii în mod special să ne cunoască, să știe de activitățile noastre și cu mare drag îi aștept la Clubul de Astronomie Perseus. Sperăm și să deschidem noi colaborări cu cadre didactice de la alte școli și licee din Bârlad, pe lângă cele deja existente. Am mai colaborat cu revista Știință și Tehnică în câteva rânduri, ultima data în toamna lui 2010, când am inaugurat Astroclubul «Perseus». Au fost atunci mulți participanți, așa cum se preconiza înaintea evenimentului. Domnul Alexandru Mironov fiind foarte popular în rândul publicului, întotdeauna când se asociază prezența lui cu o întâlnire de acest gen, sunt foarte mulți interesați să participe. În cadrul Astroclubului „Perseus” avem membri destul de mulți, dintre care 15 – 20 persoane care activează. În ultima perioadă am avut foarte multe înscrieri, elevi chiar de la clasele IV și V, dar și liceeni și adulți. Ne propunem ca pe 15 aprilie să ieșim în stradă pentru observații astronomice, iar apoi ne pregătim și pentru Săptămâna Altfel, în perioada 18 – 22 aprilie. Cel mai important fenomen astronomic al anului va fi pe 9 mai, când vom putea vedea tranzitul planetei Mercur peste Soare. Fenomenul va fi vizibil din țara noastră de la ora 14 la ora 20, un interval destul de lung. Iar pe 14 mai vom celebra ziua internațională a astronomiei. Vom face atunci mai multe activități printre care o expoziție, dar și observații astronomice în stradă”, ne-a declarat Ciprian Vîntdevară, coordonatorul Astroclubului „Perseus” Bârlad, județul Vaslui.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: