Home » Justitie » Fostul adjunct al Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui, demis pentru că i-a arătat penisul unei polițiste

Fostul adjunct al Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui, demis pentru că i-a arătat penisul unei polițiste

de Marian Mocanu

Nelu Popovici, fost adjunct al Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui și ulterior a Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, judecat pentru folosirea funcției în scop sexual și încălcare de consemn, a fost trecut în rezervă cu pensie militară. După ce a refuzat să demisioneze în urma scandalului sexual provocat de el cu ocazia Pelerinajului de la Iași la Moaștele Sfintei Parascheva, superiorii săi au întârziat să-l demită până ce acesta a împlinit vârsta pensionării. Astăzi, la Tribunalul Militar Iași, este un nou termen în dosarul colonelului, acum în rezervă.

În octombrie 2014, cu ocazia Pelerinajului de la Iași la Moaștele Sfintei Parascheva, Nelu Popovici, adjunctul comandantului grupării Mobile de Jandarmi Bacău, aflat în dispozitiv pentru asigurarea ordinii și liniștii publice a provocat un imens scandal, după ce a hărțuit o polițistă de frontieră aflată deasemenea în misiune. Băut bine, deși era în consemn, Popovici a intrat în vehiculul în care s-a aflat polițista și, expunându-și organele genitale, i-a cerut polițistei să întrețină relații sexuale cu el. Cu tot refuzul vehement a polițistei, lucrurile nu s-au oprit aici. După ce femeia a fugit din modulul de serviciu în care s-a petrecut scena, Popovici a urmărit-o cu penisul fluturând în văzul sutelor de credincioși. Deși trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de folosirea funcției în scop sexual și încălcare de consemn, colonelul Popovici, care a refuzat să-și dea demisia, nu a fost demis de către superiorii săi, în ciuda conduite nedemne pentru un ofițer superior.

Mai mult, zilele trecute, el a ieșit la pensie cu dosarul curat, beneficiind de pensia militară de rigoare și toate drepturile care decurg dintr-o carieră de jandarm. Procesul în care Nelu Popovici este judecat va avea un nou termen la Curtea Militară de apel chiar azi, 6 aprilie, când urmează a mai fi audiați o parte din cei peste o sută de martori din dosar. Victima, care a avut nevoie de consiliere psihologică, s-a constituit parte civilă în dosar și cere despăgubiri morale în cuantum de 4 milioane lei. În afara eventualelor despăgubiri, colonelul riscă două pedepse a câte trei ani de închisoare pentru folosirea funcției în scop sexual și alți trei pentru încălcarea consemnului. Prin contopirea pedepselor, dacă va fi găsit vinovat, Nelu Popovici ar putea primi, timp de cel puțin patru ani, pensia într-o închisoare militară.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: