Home » Justitie » Copilul din Miclești abuzat sexual și părinții săi, incluși într-un program special de consiliere!

Copilul din Miclești abuzat sexual și părinții săi, incluși într-un program special de consiliere!

de Răzvan CĂLIN

Ei vor fi consiliați de specialiști ai CJRAE și DGASPC Vaslui.

Băiatul în vârstă de 11 ani din comuna Miclești, care a fost supus unor perversiuni sexuale de alți doi adolescenți, a fost inclus într-un program special de consiliere și reabilitare. De asemenea, și părinții săi beneficiază de servicii de acest gen.

”În momentul de față, copilul – victimă este consiliat de specialiști din cadrul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Vaslui, iar părinții, la rândul lor, sunt ajutați de specialiștii noștri. S-a impus din capul locului ca și părinții băiețelului să beneficieze de un program similar de consiliere pentru a dobândi abilități parentale adaptate la situația dată. Numai că ei sunt consiliați de specialiștii noștri. Vă dați seama că și pentru ei este o situație delicată, cu care nu s-au mai confruntat și automat trebuie ajutați să depășească cu bine această perioadă și, mai ales, să deprindă anumite abilități care să vină în întâmpinarea nevoilor speciale ale copilului lor”, ne-a declarat Ela Popa, purtător de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui.

La rândul lor și agresorii băiatului, (tot minori) vor fi asistați de specialiști pe toată perioada urmăririi penale.

Reamintim că pe 25 martie, un băiat în vârstă de 11 ani, din comuna Miclești, a fost filmat în timp ce făcea sex oral altor doi adolescenți din sat, de 14 ani și respectiv 16 ani. Aceștia din urmă l-au forțat și sub amenințare l-au obligat pe bietul băiat să întrețină raporturi sexuale orale cu ei, totul fiind filmat cu un telefon mobil.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: