Home » World » David Cameron recunoaște că a deținut fonduri de tip offshore

David Cameron recunoaște că a deținut fonduri de tip offshore

Premierul Marii Britanii, David Cameron, recunoaște că a deținut fonduri de tip offshore, precizând că le-a vândut în anul 2010. 

David Cameron a declarat că el și soția sa au deținut fonduri în valoare de 30.000 de lire sterline (37.000 de euro) într-o investiție offshore.

Șeful Executivului britanic a precizat că a vândut acțiunile în anul 2010.

Premierul britanic a făcut aceste dezvăluiri referindu-se la Blairmore Holdings, o companie din Panama înființată de tatăl său.

„Nu am nimic de ascuns; este o idee fundamental greșită că această companie ar fi avut rolul de a evita plata impozitelor”, a spus David Cameron, precizând că a deținut 5.000 de acțiuni în Blairmore Investment Trust și oferind detalii despre averea de 300.000 de lire (370.000 de euro) moștenită de la tatăl său.

Premierul britanic a subliniat că toate taxele aferente acțiunilor sale au fost plătite, subliniind că este în continuare „mândru” de activitățile tatălui său și condamnând criticile „nedrepte” la adresa acestuia.

Marți seară, David Cameron oferea asigurări că nici el, nici familia lui nu obțin niciun fel de venituri din fonduri offshore, în contextul în care opoziția a cerut inițierea unei anchete după ce numele tatălui primului-ministru a fost menționat în „Dosarele Panama”. „Nu dețin acțiuni, nu sunt implicat în trusturi sau în fonduri offshore. Acest lucru trebuie să fie foarte clar”, declara marți David Cameron.

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist britanic (opoziție), a cerut marți investigarea „tuturor persoanelor care ar deține bani în paradisuri fiscale”.

Potrivit unor informații dezvăluite în Scandalul Panama, tatăl premierului David Cameron, Ian Cameron, decedat în 2010, ar fi apelat la investiții de tip offshore pentru a evita achitarea unor contribuții fiscale în Marea Britanie. Nu există nici măcar sugestii că aranjamentele fiscale dezvăluite în „Dosarele Panama” ar fi fost ilegale.

Sursa; mediafax.ro

About Mihai Vasile