Home » Sport » Maraton rugbistic cu ocazia împlinirii de către RC Bârlad a 60 de ani de existență!

Maraton rugbistic cu ocazia împlinirii de către RC Bârlad a 60 de ani de existență!

de George Proca

Pentru a marca cum se cuvine evenimentul, FRR a decis ca Bârladul să găzduiască câteva partide foarte interesante: naționala de rugby a României va susține un meci test, vechile glorii ale rugbiului bârlădean vor juca un meci de ”old boys” cu echipa englezească RFC Woodford, iar finala Campionatului Național ”U 19” se va derula tot în ”orașul rulmenților”.

Conducerea RC Bârlad, recte directorul Bogdan Dumitriu și antrenorul Ioan Harnagea, au susținut vineri, 8 aprilie, o conferințe de presă, în care au anunțat că la sfârșitul lunii mai se vor organiza o serie de activități dedicate împlinirii a 60 de ani de la înființarea clubului. Practic, vorbim de un veritabil regal rugbistic, iubitorii acestui sport din Bârlad având ocazia să vizioneze ”live” o serie de partide extrem de interesante.

apostu_dorin33 Prezent și el la conferința de presă de vineri, viceprimarul Bârladului, Dorin Apostu, a oferit detalii referitor la desfășurarea evenimentelor:“ Pe 28 și 29 mai sunt zilele dedicate sărbătoririi a 60 de ani de rugby la Bârlad. Va fi organizat un meci test al echipei naționale (urmează să se stabilească în compania cui, n.r.), dar și un meci de old boys cu o echipă englezească, RFC Woodford. De asemenea vor avea loc la Bârlad și finala Campionatului Național ”U 19”, precum și finala națională la Rugby în 7 și multe alte activități. Pe toate segmentele de vârstă, la nivel național, se vor desfășura competiții la Bârlad. Federația ne-a oferit nu doar sprijinul, dar și recunoștința pentru tot ce s-a făcut aici pentru rugby-ul bârlădean, național și internațional. În discuția pe care am avut-o la Iași cu președintele Federației Române de Rugby (FRR), Haralambie Dumitraș, acesta ne-a mulțumit pentru pepiniera noastră, pentru toți tinerii pe care i-a dat Bârladul echipelor din țară”.

30 de ani de la câștigarea Cupei României

Dorin Apostu a ținut să amintească și faptul că se aniversează 30 de ani de la câștigarea primei cupe a României la rugby de către echipa Rulmentul Bârlad: ”Cu siguranță vom avea alături întreagă echipa a anilor 1986. Vom face invitații oficiale în acest sens pentru a fi prezenți toți și să sărbătorim cum se cuvine acest eveniment”.

About Tehno Redactor