Home » Sport » Învingătoarea din meciul FC 2002 Vaslui – Sporting Bârlad, ultima calificată în play-off

Învingătoarea din meciul FC 2002 Vaslui – Sporting Bârlad, ultima calificată în play-off

FC 2002 Vaslui a pierdut duminică, scor 0 – 5, cu FC Gârceni. Vasluienii nu au avut în niciun moment controlul partidei, gazdele preluând conducerea în minutul doi. La pauză era deja 3 – 0, goluri marcate în minutele 18 și 37. Au urmat alte două goluri în repriza a doua, în minutele 70 și 81.

Despărțite de un singur punct, echipele FC 2002 Vaslui și Sporting Bârlad se înfruntă în meci în direct în ultima etapă. Învingătoarea se va clasa pe ultima poziție care permite accederea în play-off. Bârlădenii au învins pe Viitorul Rebricea, scor 3 – 0, datorită faptului că echipa oaspete nu s-a prezentat pentru disputarea partidei. În cadrul etapei a XVII-a din Liga a IV-a liderul Pajura Huși a reușit o victorie categorică, scor 4 – 0 (2 – 0), în deplasarea de la Flacăra Murgeni. Vitis Șuletea a învins pe Multim Perieni, scor 4 – 1 (2 – 0). Primele două echipe sunt despărțite de trei puncte, hușenii având o zestre de 39 de puncte , iar cei din Șuletea 36. FC 2007 Gârceni a terminat sezonul regulat pe locul trei, pentru că nu va juca săptămâna viitoare. În ultima etapă din Liga a IV-a Pajura Huși primește acasă pe Multim Perieni, iar Vitis Șuletea pe Unirea Banca. În alt meci, Viitorul Rebricea se duelează cu Flacăra Murgeni. Dacă hușenii pierd, iar șuletenii înving, cei din urmă termină sezonul regulat de pe poziția de lider, chiar dacă Pajura Huși are un golaveraj superior, în meciurile directe Vitis Șuletea a învins acasă cu 3 – 0 și a pierdut în deplasare cu 3 – 2.

marcel chiriac

Marcel Chiriac

„Distanta dintre noi și Sporting Bârlad nu a fost niciodată mai mare de patru puncte decât prin prisma faptului că am avut o restanță. Mă așteptam să se ajungă în ultima etapă la această situație în care să ne duelăm în meci direct pentru meciul din play-off. Am făcut un meci slab la Gârceni, la o echipă mult mai bună și care nu s-a dat deoparte. Și-au jucat șansele pe teren și ne-au învins, deși se auzea că ei ar fi vrut să evolueze cu noi în play-off. Am primit gol încă din minutul doi și ne-a venit mult mai greu să intrăm în meci, am avut și un om eliminat. Sporting Bârlad este o echipă bună, însă avantajul nostru este că ne putem califica și la un rezultat de egalitate. Noi avem mulți copii, tineri de 17 – 18 ani și mai apare inconstanță, pe când ei au o experiență mai mare. O să fie destul de greu, dar copiii au condiție fizică mai bună și cred că o să fie un meci frumos”, ne-a declarat Marcel Chiriac, antrenor la FC 2002 Vaslui.

Meciul din teren, doar pentru palmares?

Cei de la FC 2002 Vaslui așteaptă aprobarea C.I.S-ului (certificat de identitate sportivă). În cazul în care primesc răspuns pozitiv, ar putea să se califice și de pe poziția a V-a. În caz contrar, merge locul patru dar nu va putea participa la barajul pentru promovarea în Liga a III-a. „Cel mai bun să se califice, dar dacă ei nu au actele și noi primim pe 20 aprilie un răspuns pozitiv ar trebui să ne calificăm în faza următoare. Altfel ar trebuia ca să fie făcut play-off-ul în trei, dar nu se dorește acest lucru de către AJF Vaslui. E păcat să nu mergi la baraj deși te dăruiești pe teren și câștigi. Dacă ne uităm la clasament, în play-off se vede clar că Pajura Huși, Vitis Șuletea și cei de la Gârceni sunt mai îndreptățiți să emită pretenții pentru calificarea la baraj. Dar acolo se pornește de la zero și nu se știe niciodată. Noi i-am bătut pe Vitis Șuletea acasă, iar cu Pajura Huși am jucat de la egal la egal”, ne-a mai declarat antrenorul vasluienilor. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: