Home » Social » Anchetă la CPRUCANE Bârlad, după ce o fată de 15 ani a amenințat că se aruncă de la etajul doi

Anchetă la CPRUCANE Bârlad, după ce o fată de 15 ani a amenințat că se aruncă de la etajul doi

Direcția pentru Protecția Copilului Vaslui a declanșat o anchetă la Centrul de Primire în Regim de Urgență a Copilului Abuzat, Exploatat și Neglijat (CPRUCANE) Bârlad, după ce o fată de 15 ani a amenințat că se aruncă de la etajul doi al clădirii, cu intenția de a se sinucide, fiind salvată de către pompieri.

Incident grav la CPRUCANE Bârlad. În cursul serii de luni, o fată s-a urcat pe pervazul exterior al geamului de la camera în care era cazată amenințând că se aruncă în gol, cu intenția de a se sinucide. Angajații centrului, care nu au reușit să o convingă să renunțe la gestul său, au sunat la numărul de urgență 112 și au solicitat intervenția unor echipaje de ambulanță și pompieri pentru salvarea copilei. Cu ajutorul unei autospeciale cu scară a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, fata a fost coborâtă în siguranță, ulterior fiind transportată la spital, la Secția de Psihiatrie, unde a rămas internată.

În acest caz, s-a declanșat o anchetă pentru a se stabili cu exactitate în ce condiții s-a petrecut incidentul. În funcție de rezultatul cercetărilor, se va stabili dacă se impune sancționarea vreunui angajat al centrului din Bârlad”, a declarat responsabilul mass-media al DGASPC Vaslui, Ela Popa.

Fata de 15 ani, din municipiul Huși, a ajuns în atenția autorităților încă de la începutul acestui an, atunci când mama sa a sesizat primăria din localitate cu privire la faptul că nu mai are posibilități materiale de a-și crește, întreține și educa fiica. În consecință, autoritățile hușene au anunțat la rândul lor DGASPC Vaslui care, în urmă cu trei săptămâni, a luat decizia de a o interna într-un centru de tip familial din Bârlad al instituției. Copila nu a reușit să se adapteze și, pe fondul tulburărilor de comportament pe care le avea, reclamate inclusiv de către conducerea școlii la care învăța, a fugit din centru în cursul săptămânii trecute. Însă, duminică, fata a fost găsită de Poliție la bunicii săi din municipiul Huși, fiind dusă de această dată în CPRUANE Bârlad. După numai o zi, copila s-a urcat pe pervazul exterior al geamului și a amenințat că se sinucide. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Germania plătește cele mai multe alocații comunitare, pentru familiile din județul Vaslui

La data de 31 martie 2020, la Agenția Județeană ...

Colaps financiar. DGASPC Vaslui nu mai are bani pentru salarii pentru trimestrele III și IV din 2020

de Dănuț CIOBANU  Situația financiară de la Protecția Copilului ...

Vasluienii nu și-au încasat în luna martie drepturi sociale care se ridică la suma de 125.919 lei

În luna martie 2020, în conturile Agenției Județene de ...