Home » Administratie » 36 din cele 1.500 de firme contactate pentru bursa locurilor de muncă de azi au confirmat prezența

36 din cele 1.500 de firme contactate pentru bursa locurilor de muncă de azi au confirmat prezența

Mai puțin de 3% din cele peste 1.500 de firme contactate de AJOFM Vaslui pentru bursa generală a locurilor de muncă ce va fi organizată, joi, în Vaslui, Bârlad și Huși au confirmat participarea la eveniment, într-un județ aflat în topul șomajului la nivel național, cu o rată de peste 10%.

Un număr de 36 de agenți economici din județ, din cei peste 1.500 contactați de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui, au confirmat participarea la cea mai importantă bursă anuală a locurilor de muncă, organizată în municipiile Vaslui, Bârlad și Huși. În total, firmele participante vor oferi 224 de locuri de muncă în diverse domenii de activitate. Comparativ cu anul trecut, atât numărul agenților economici cât și cel al joburilor puse la dispoziția șomerilor este mult mai mic, în condițiile în care, în 2015, au fost oferite 311 locuri de muncă, de 50 de angajatori.

„Într-adevăr, numărul firmelor participante la bursa generală a locurilor de muncă este mai mic comparativ cu anul trecut, deși am invitat la fel de mulți agenți economici. Sperăm să mai vină în ziua evenimentului, mai ales că se preconizează și în acest an prezența unui număr mare de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă”, a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui, Laura Toporăscu.

La bursa generală a locurilor de muncă de anul trecut au participat aproape 1.400 de șomeri. Ca și în anii din urmă, evenimentul se va organiza la sediul Centrului de Resurse Județean pentru Asistență Educațională, strada Donici nr. 2, din Vaslui,  la  Cantina de ajutor social, strada Stefan Procopiu nr.7, din Bârlad și la Casa Armatei, strada General Teleman nr. 6, din Huși. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor