Home » Administratie » Căminul de bătrâni de la Tutova nu va fi desființat

Căminul de bătrâni de la Tutova nu va fi desființat

Căminul de bătrâni de la Tutova va fi menținut pe linia de plutire. Incertitudinea care plana în legătură cu soarta acestuia a fost risipită: Primăria Tutova și Consiliul Județean Vaslui vor da banii necesari căminului după ce a fost sistată, în urmă cu jumătate de an, finanțarea pe care unitatea o primea printr-un program guvernamental de sprijin.

„Am înțeles că Ministerul Muncii intenționează să regândească problema și să finanțeze aceste centre, dar într-un procent mai mic. Ar fi extraordinar, o gură de oxigen care ar salva și căminul de bătrâni de la Tutova. Primăria face de câteva luni un efort considerabil, alocând lunar 50.000 de lei pentru salariile angajaților. Din ceea ce se încasează de la bătrâni nu se pot acoperi decât cheltuielile cu utilitățile, medicamentele, hrana și alte materiale necesare celor 70 de beneficiari”, ne-a declarat Ion Corciovă, primarul comunei Tutova.

Căminul de la Tutova s-a înființat în anul 2014, bătrânii având condiții deosebite de cazare și îngrijire, după cum chiar ei susțin.

Numărul de cereri de internare în cămin este destul de mare, dar locurile sunt limitate la 60-70. Căminul ar putea fi extins pentru a putea ajuta încă alte zeci de bătrâni, dar lipsa surselor de finanțare a făcut deocamdată imposibilă această dorință. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor