Home » Justitie » Instructorul-auto reținut pentru că lua mită de la cursanți nu mai vrea la "mititica"

Instructorul-auto reținut pentru că lua mită de la cursanți nu mai vrea la "mititica"

de Marian MOCANU

Instructorul auto Cristian Coman, din Vaslui, a fost reținut pentru trafic de influență, după ce ar fi primit sume de până la 4.000 de lei de la cursanți sau diverși tineri, cu promisiunea că-i va ajuta să obțină ilegal permisul auto sau viza medicală necesară admiterii în structurile MApN. Arestat preventiv, el a contestat, fără succes, la Curtea de Apel Iași, această măsură. Cristian Coman este acuzat de comiterea a opt infracțiuni de trafic de influență.

Săptămâna trecută, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui l-au reținut pentru 24 de ore pe Cristian Coman, instructor auto și profesor de legislație rutieră al unei școli de șoferi din municipiul Vaslui. Ulterior, el a fost arestat preventiv, sub acuzația de trafic de influiență, după ce ar fi primit de la opt tineri bani, cu promisiunea că-i va ajuta fie să obțină ilegal permisul fie viza medicală pentru admiterea în structurile MApN. Tariful pe care l-ar fi practicat instructorul auto era cuprins între 2.000 și 4.000 de lei. Instructorul a contestat, la Curtea de Apel Iași, arestarea preventivă dar cererea sa a fost respinsă.

În schimbul banilor, instructorul auto lăsa să se creadă că are influență asupra funcționarilor publici din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Vaslui și asupra polițiștilor examinatori, pentru ca persoanele în cauză să fie declarate admise la susținerea examenului auto, fără îndeplinirea condițiilor legale. De asemenea, suspectul a pretins și primit de la un număr de patru persoane de pe raza județului Vaslui sume de bani cuprinse între 2.000 lei și 4.000 lei, lăsând să se creadă că are influență asupra medicilor din cadrul Spitalului Militar Galați, mai exact din cadrul comisiei de examinare medicală în vederea admiterii în structurile Ministerului Apărării Naționale”, se arată în comunicatul remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui. Culmea este că, în 2015, elevii lui Coman aveau un procent de promovabilitate de doar 25%, doar 7 din cei 28 de cursanți instruiți de țepar luând carnetul de șofer, iar în anul 2016, chiar mai slab, de doar 17%, conform datelor aflate pe un site de specialitate!

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: