Home » Invatamant » Pianistul de 5 stele de la Școala „N. N. Tonitza” Bârlad

Pianistul de 5 stele de la Școala „N. N. Tonitza” Bârlad

Este în clasa a V-a și s-a întors duminică acasă cu trofeul Festivalului Național „Star de 5 stele”, aflat la a V-a ediție. George Robert Gheorghiu studiază pianul la Școala de Muzică și Arte Plastice „N. N. Tonitza” din Bârlad, cu profesoara Emilia Mocanu. Provine dintr-o familie în care se face muzică – tatăl său, Dragoș Gheorghiu, este muzician iar fratele său Vlad este elev în clasa a IX-a la Colegiul „Octav Băncilă” din Iași, fost elev al Școlii de Muzică și Arte Plastice din Bârlad.
„Am reușit să obțin acest trofeu, după ce am concurat cu 30 de copii la secțiunea <<Muzică clasică>>. A fost o experiență plăcută cu atât mai mult cu cât am reușit să fiu cel mai bun din cei care s-au prezentat. Concursurile sunt foarte importante pentru mine pentru că mă ajută să mă concentrez mai bine și să fiu tot mai pregătit de la un concurs la altul”, a declarat George Robert Gheorghiu.
Tânărul pianist a reușit să obțină un loc III la faza zonală a Olimpiadei de Muzică de la Suceava. A promis că va munci mai mult pentru ca, la anul, să se califice pentru faza națională.
„Este destul de greu să ajungi la faza națională atunci când studiezi pianul. Concurenții sunt foarte bine pregătiți și mulți studiază pianul de la patru ani, înainte de a merge la școală. Este nevoie de lecții de pregătire în particular, de bani și de multe ore de studiu individual. În școală nu poți să aprofundezi pianul în doar două ore pe săptămână. Noi, profesorii, venim și în afara programului și lucrăm cu copiii, dar nici asta nu este suficient. Studiul individual trebuie să devină o deprindere pentru că acesta este cheia succesului”, a spus prof. Emilia Mocanu.
În privința seriozității lui Robert Gheorghiu, profesoara lui de pian n-are nici o îndoială. Este muncitor și dacă va continua să lucreze individual, este convinsă că va ajunge la Conservator, visul lui Robert.
Tânăra speranță a Școlii „N. N. Tonitza” a reușit să obțină, în ultimii ani, premii importante la concursuri și festivaluri. La Tulcea, de exemplu, la concursul internațional „ George Georgescu”, frații Gheorghiu au fost nelipsiți. Robert, care e mai mic decât Vlad, obținea mereu un premiu mai mic, experiența fratelui spunându-și cuvântul. Dar nu a renunțat. Anul trecut, de exemplu, a obținut locul I la concursul național de muzică „Virtuozii” de la Brăila. A participat la concursul național de la Bacău, la cel de la Focșani, de unde anul trecut s-a întors cu premiul I. Iubește muzica și deși își dorește să urmeze Conservatorul, este deosebit de preocupat de școală. Învață foarte bine, la toate obiectele. Are rezultate școlare impresionante și încearcă să-și facă timp și pentru pasiunea sa, pianul. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: