Home » Administratie » Doar două persoane au fost angajate la Bursa locurilor de muncă, din cei peste 1.400 de șomeri participanți la eveniment

Doar două persoane au fost angajate la Bursa locurilor de muncă, din cei peste 1.400 de șomeri participanți la eveniment

Doar două persoane au semnat contracte de muncă pe loc la Bursa generală a locurilor de muncă desfășurată ieri, în județ, alți 415 șomeri, din cei peste 1.400 participanți la eveniment, fiind selectați în vederea încadrării de către una din cele 45 de firme care au oferit joburi.

Un număr de 1.405 șomeri au participat, joi, la bursa generală a locurilor de muncă organizată simultan în municipiile Vaslui, Bârlad și Huși, o prezență record față de anii din urmă. Dintre participanți, doar doi au avut norocul să semneze contracte de muncă pe timpul prezentării ofertei de joburi. De asemenea, 415 persoane au fost selectate în vederea încadrării la o dată ulterioară anunțată de către reprezentanții celor 45 de firme prezente la bursă.

Odată ce au încheiat contractele de muncă, cele două persoane vor fi introduse în Registrul de Evidență al Salariaților (REVISAL) a doua zi, atunci când vor putea spune că sunt angajate efectiv. Suntem mulțumiți de prezența numeroasă a celor aflați în căutarea unui loc de muncă, astfel încât putem spune că a fost o reușită această bursă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui AJOFM Vaslui, Laura Toporăscu.

La aceeași bursă generală a locurilor de muncă au participat și 270 de elevi ai claselor terminale de la șase licee din județ, AJOFM Vaslui oferindu-le viitorilor absolvenți posibilitatea unui prim contact cu piața muncii. De asemenea, la eveniment au fost prezenți și opt deținuți de la Penitenciarul Vaslui care mai au maxim șase luni până la eliberarea din închisoare. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor