Home » Social » Dublu eveniment la Galeria „N.N. Tonitza”

Dublu eveniment la Galeria „N.N. Tonitza”

Miercuri, 13 aprilie, chiar de ziua de naștere a pictorului „N. N. Tonitza”, galeria de artă care îi poartă numele, în colaborare cu Fundația Culturală „Dr. Constantin Teodorescu” au organizat un eveniment cultural original. Evenimentul a cuprins două activități, vernisarea unei expoziții de grafică și pictură și un recital de muzică clasică.

Artiștii care au expus pe simezele galeriei bârlădene, al cărei patron spiritual este inegalabilul bârlădean Nicolae Tonitza, au fost doi artiști plastici din localitate – profesorii Dionisie Gradu (de la Școala „N. N. Tonitza”) și Eugen Iftene, membru al Uniunii Artiștilor Plastici. Amfitrioana evenimentului de la Galeria de Artă „N. N. Tonitza” a fost Ana Sârbu, președinta Fundației Culturale „Dr. Constantin Teodorescu”. Prezentarea expoziției a fost făcută de dr. Laurențiu Chiriac, muzeograf la Muzeul Județean Vaslui.

„În această după-amiază dedicată picturii bârlădene și reprezentantului ei de seamă – Tonitza, pășim pe această esplanadă picturală pentru a înțelege că în cetate există și după Tonitza artă. Este o artă a unor oameni care și-au pus efigia asupra Bârladului, oferindu-și sufletul prin operele de artă. Am senzația că facem parte dintr-o expoziție Iftene cu fărâme de suflet dionisiene”, a declarat dr. Laurențiu Chiriac.

După vernisarea expoziției al cărei titlu este „Real – Ireal”, publicul prezent într-un număr impresionant, din care n-au lipsit elevii, a putut asculta partituri celebre în interpretarea artistelor de la „Essenza Quartet” din Iași. Cele patru muziciene au reușit să capteze atenția auditoriului prin interpretarea pieselor dar și prin repertoriu. Au participat la eveniment reprezentanți ai unor școli din Bârlad, iubitori de artă, alături de care s-a aflat și Dorin Apostu, viceprimarul municipiului Bârlad. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: