Home » Administratie » Vasluiul are Centru de Informare și Promovare Turistică

Vasluiul are Centru de Informare și Promovare Turistică

de Marian MOCANU

Vineri a fost inaugurat noul Centru de Informare și Promovare Turistică, instituție care promovează valorile turistice, culturale și istorice a municipiului Vaslui și împrejurimilor.

centru de informare turistica (5)De vineri, 15 aprilie, în municipiul Vaslui funcționează un Centru de Informare și Promovare Turistică, situat pe strada Ștefan cel Mare, în fața BCR, aproape de centrul orașului. Proiect demarat anul trecut, odată cu apropierea termenului de finalizare a reabilitării centrului municipiului Vaslui, obiectivul a fost implementat cu fonduri de la bugetul local. Costul total alcentru de informare turistica (1) investiției a fost de 286.000 lei, din care 130.000 lei construcția efectivă.

„În acest moment, circa 15.000 de turiști tranzitează anual municipiul nostru, și de aceea, dați-mi voie să privesc cu încredere că acest punct de informare își va demonstra utilitatea în viitorul cel mai apropiat. Avem ce arăta, în municipiul Vaslui și nu numai, turiștilor care ne vizitează, și, care de multe ori, nu știu prea multe despre această zonă. Cred că astfel facem un pas important în creșterea vizibilității comunității noastre, nu doar pe plan național”, a declarat, la inaugurarea centrului, Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

În continuare, în zona obiectivului se vor mai face investiții conexe, privind reabilitarea străzii adiacente, str. Frunzelor, și a parcării din spatele Centrului..

Cei doi angajați ai Centrului de Informare și Promovare Turistică, Andreea Fânariu și Cristian Cătălin Mungiu, sunt pregătiți să ofere informații despre municipiul Vaslui în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 8 – 16, și în weekend, între orele 9 – 13. Primii vizitatori ai centrului vor fi elevi de la școlile din municipiu, care, în cadrul săptămânii „Școala Altfel!” vor avea ocazia să primească mai multe informații despre orașul în care trăiesc.

About Mihai Vasile