Home » Social » Vasluiul sub lupă – Nesimțiți în acțiune!

Vasluiul sub lupă – Nesimțiți în acțiune!

Pentru unii vasluieni, termenul de civilizație nu are nici un sens, câtă vreme nu s-au dezvățat de unele proaste obiceiuri. Fie din nesimțire, fie din comoditate, unii aleg să-și lase propriul gunoi menajer pe unde apucă: pe marginea străzii, sau în fața blocului sau casei.

Alții nu mai fac efortul de a-l duce până la punctele de colectare a gunoiului menajer special amplasate, aflate poate la câteva zeci de metri, și le lasă lângă coșul de gunoi cel mai apropiat.

Așa este cazul unui „cetățean european”, care a lăsat în sarcina lucrătorilor de salubritate ai municipalității punga cu gunoiul strâns în gospodărie, pe care a abandonat-o pe o alee foarte circulată din centrul municipiului Vaslui. Persoana în cauză nici măcar nu și-a dat însă seama că ar putea fi foarte ușor amendată, dat fiind că, prin punga menajeră subțire se vedeau și unele facturi de utilități! Cum ar fi fost să se trezească acasă cu o amendă? În mod sigur ar fi contestat-o, după ce ar fi făcut scandalul de rigoare, simțindu-se nedreptățit de autoritățile locale! (Marian MOCANU)

About Simona Vasile