Home » World » Bugetul ISIS a scăzut cu 30% față de anul trecut

Bugetul ISIS a scăzut cu 30% față de anul trecut

Atacurile aeriene conduse de Statele Unite, precum și de câștigurile teritoriale ale Rusiei și Iranului împotriva ISIS, au tăiat bugetul lunar al Statului Islamic cu aproximativ 30% în ultimul an, scrie Bloomberg. 

Grupul terorist, care își câștiga aproximativ jumătate din venit din taxare și confiscare, a pierdut 22% din teritoriul său din Irak și Siria în ultimele 15 luni.

Aceasta a afectat puternic capacitatea grupului de a recruta noi soldați, de a-și plăti susținătorii existenți și de a furniza servicii de bază în zonele pe care le controlează.

”Statul Islamic este încă o forță în regiune, dar scăderea de venituri este semnificativă și este o provocare pentru grup pe termen lung. Sunt mult mai puțini oameni și afaceri pe care au cum să le taxeze”, a anunțat Ludovico Carlino, un analist la IHS. În timp ce petrolul reprezintă aproximativ 43% din venitul ISIS, producția a scăzut la 21.000 de barili pe zi de la 33.000 de barili în vara lui 2015. 

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

x

Check Also

Decizie oficiala: Landurile germane nu mai vor noi inmatriculari de automobile pe benzina si motorina, incepand cu anul 2030

Landurile germane nu vor sa mai permita noi inmatriculari ...

REFERENDUMUL din Ungaria privind cotele de imigranți, INVALID / Viktor Orban a anunțat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituțional

Biroul Național Electoral (NVI) din Ungaria a anunțat oficial ...

The New York Times anunță că o susține pe Hillary Clinton în alegerile prezidențiale din SUA

Cotidianul The New York Times anunță că o susține ...