Home » Administratie » Campania de primire a subvențiilor agricole, în grafic

Campania de primire a subvențiilor agricole, în grafic

de Marian MOCANU

Trei sferturi dintre fermierii vasluieni au depus deja, până acum, cererile pentru subvențiile aferente anului 2016. În general este vorba de micii fermieri, care au în proprietate circa o cincime din totalul suprafeței de teren arabil din județ. Ca de obicei, marii fermieri lasă pentru ultimele zile ale campaniei de primire a cererilor depunere documentaților.

Razvan Arteni

Razvan Arteni

Pe 1 martie 2016 a început Campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2016, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare. „Până luni, 18 aprilie, au fost primite un număr de 13.010 cereri unice de plată pentru o suprafață de 59518,67 ha, reprezentand 71,28% din numărul fermierilor programați până la această dată pentru a depune cererile unice de plată. Cererile unice de plată se depun fără penalizări până la data de 16 mai. După această dată se aplică o penalizare de 1% pentru fiecare zi lucrătoare, iar după data de 10 iunie  cererile unice de plată nu mai sunt admise la calcul. În Campania 2016, fermierii vor depune o singură cerere, chiar dacă dețin suprafețe de teren în diferite localități sau județe. Este important ca fermierii să se prezinte la data și ora la care sunt programați la APIA, pentru a putea utiliza eficient timpul alocat”, ne-a declarat Răzvan Arteni, directorul APIA Vaslui.

Anul trecut, la nivelul județului Vaslui, numărul total al fermierilor care au depus cereri de subvenție, a fost de 24.538, pentru o suprafață agricolă totală de 261.196 hectare. Pentru Ajutoare Naționale Tranzitorii în Zootehnie, crescătorii de animale vasluieni au depus 3.540 cereri pentru un număr de 18.722 bovine carne, 190.653 ovine, 38.315 caprine.

About Simona Vasile