Home » Social » Prime de Paști de 280 de lei la Rulmenți SA Bârlad, cele mai mari din ultimii ani

Prime de Paști de 280 de lei la Rulmenți SA Bârlad, cele mai mari din ultimii ani

Cei 1.500 de angajați ai societății Rulmenți SA Bârlad, cel mai mare agent economic din județ, vor beneficia de prime de Paști în valoare de 280 de lei, cea mai mare sumă acordată în ultimii ani, în paralel cu disponibilizărilor de personal făcute în această perioadă de către patronatul turc.

Societatea Rulmenți SA Bârlad va acorda prime de Paști în valoare de 280 de lei pentru fiecare angajat al fabricii, bonificație oferită sub formă de tichete de masă. Suma ce revine ca primă fiecărui salariat este cea mai mare acordată în ultimii ani de către patronatul turc al holdingului Kombassan, fiind prevăzută în contractul colectiv de muncă semnat în parteneriat cu sindicatele.

„Într-adevăr, față de anul trecut este o creștere de 70 de lei, iar comparativ cu anii de criză economică, cum ar fi 2009, prima aproape s-a dublat. Însă, dacă ne uităm la ultimele sărbători de Crăciun, este o creștere de 10 lei”, a declarat președintele Sindicatului „Rulmentul” Bârlad, Vasile Roșca.

Pe lângă prima de Paști, care se acordă într-o perioadă în care 215 de salariați sunt disponibilizați colectiv pe fondul scăderilor comenzilor, cei 1.500 de angajați vor beneficia și de o minivacanță de sărbători, în condițiile în care fabrica bârlădeană își va opri activitatea în perioada 29 aprilie – 3 mai 2016.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: