Home » Justitie » Furau mașini și se plimbau cu ele!

Furau mașini și se plimbau cu ele!

Trei tineri teribiliști din comunele Rebricea și Zăpodeni sunt bănuiți că au furat mai multe mașini doar pentru a se plimba cu acestea.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Vaslui au reținut pentru 24 ore, trei tineri cu vârste cuprinse între 19 și 22 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat în scop de folosință, conducere fără permis și complicitate la infracțiunea de furt în scop de folosință.

Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că în noaptea de 05/06.03.2016, Alin N., ajutat de Elvis R. care ținea de șase, a sustras un autoturism parcat pe strada Zimbrului. Cei doi tineri s-au deplasat cu mașina pe strada respectivă însă, intrând pe un drum închis, au fost nevoiți să abandoneze vehiculul. În tot acest timp,mașina a fost conduăs de către Alin N., deși nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Ulterior tinerii s-au deplasat pe strada Traian, în aceeași noapte și au sustras în același mod un alt autoturism parcat în zonă. Alin Ns-a urcat la volanul mașinii și s-a deplasat împreună cu Elvis R. în localitatea Telejna, comuna Zăpodeni. Escapada lor s-a terminat și mai prost decât cea de dinainte căci, la un moment dat, Alin N. a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat cu mașina într-un șanț de pe marginea părții carosabile. Cei doi s-au grăbit imediat să abandoneze vehiculul și să dispară de la fața locului.

Trei zile mai târziu, lui Alin N. i se face iarăși chef de o plimbare cu mașina. Așa că tot la adăpostul nopții, tânărul pleacă din nou la ”vânătoare”, însoțit de această dată de un alt complice, Ionuț D. Cei doi au sustras un autoturism parcat pe strada Ana Ipătescu din municipiul Vaslui, iar la volan s-a urcat, bineînțeles, tot Alin N. Tinerii s-au plimbat până în satele Uncești și Rateșu Cuzei. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei trei tineri riscă să ajungă după gratii.

Pentru a preveni astfel de infracțiuni, polițiștii recomandă tuturor proprietarilor de autovehicule câteva măsuri de protecție pentru descurajarea infractorilor: ”La coborârea din autoturism, scoateți cheia din contact, chiar dacă veți lipsi pentru un timp foarte scurt. Furtul unui autoturism cu cheile lăsate în contact durează doar câteva secunde. Dacă obișnuiți să parcați autoturismul în curte sau garaj, nu lăsați cheile în contact atunci când coborâți pentru deschiderea porților. Parcați autoturismul astfel încât să fie vizibil din locuința dumneavoastră și pe cât posibil în locuri iluminate și cât mai circulate. Montați un sistem de alarmă antifurt, de cele mai multe ori costă mai puțin decât paguba suferită în urma unui furt. Schimbați imediat sistemele de siguranță ale autoturismului, dacă ați pierdut sau v-au fost sustrase cheile acestuia. Montarea unui sistem GPS în locuri ascunse din autoturism poate ajuta la localizarea mașinii în cazul în care aceasta este sustrasă. Sistemul trebuie să fie monitorizat de o firmă de specialitate, iar în cazul în care autoturismul a fost sustras apelați Poliția pentru localizare și deplasare în zona în care se află acesta”. (George PROCA)

 

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: