Home » Invatamant » Performanță unică în istoria Școlii de Muzică și Arte Plastice Bârlad

Performanță unică în istoria Școlii de Muzică și Arte Plastice Bârlad

Școala de Muzică și Arte Plastice „N. N. Tonitza” din Bârlad a obținut cele mai bune rezultate din istoria sa, de când se organizează Olimpiada Națională de Muzică Instrumentală.

Alessia Banu, din clasa a III-a, coordonată de profesorul de vioară Dorel Andrei, s-a întors de la faza națională a olimpiadei organizate la București cu un binemeritat premiu III. Liviu Lucian Albu a obținut la aceeași olimpiadă mențiune la flaut.

În perioada 18-20 s-a desfășurat etapa națională a Olimpiadei de muzică instrumentală. Evoluția elevilor care studiază vioara a avut loc la Colegiul de muzică <<George Enescu>>, iar cei care studiază instrumentele de suflat, la Colegiul de Arte <<Dinu Lipatti>>. La vioară, s-au confruntat 43 de elevi, iar la instrumente de suflat, 30 de elevi. Rezultatele pe care le-au obținut cei doi elevi ai noștri sunt realmente o mare bucurie, o performanță care le răsplătește munca lor și de ce nu, și a noastră ca profesori”, a declarat Camelia Andrei, profesoara de flaut a lui Liviu Lucian Albu.

Alessia Banu a obținut 92 de puncte la secțiunea vioară, iar Lucian Albu 89 de puncte la flaut. Rezultatele sunt cu atât mai valoroase cu cât la olimpiadă s-au prezentat în majoritate elevi de la licee de muzică, în țară existând doar 4-5 școli gimnaziale de muzică și arte plastice, printre care și cea din Bârlad. (Mihaela NICULESCU)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: