Home » Social » Adina, micuța supraviețuitoarea din Micești, către mama ei: ”Am mers cu mașina. Andrei a murit!”

Adina, micuța supraviețuitoarea din Micești, către mama ei: ”Am mers cu mașina. Andrei a murit!”

fetita-pierduta-adina1de Daniel MICU

În timp ce autoritatile vor sa afle cum au rezistat doi copii de 3 si 4 ani în padure, Adina, micuta supravietuitoare din Micesti, isi revine pe patul de spital, la pieptul mamei. E o bucatica de om, cu o privire agera, dar obosita. Are obrajii arsi de frig, iar urmele lasate pe corp de crengile copacilor incep sa se vindece. E racita zdravan si in prima noapte petrecuta in siguranta a avut cosmaruri si a rostit vorbe neintelese, in somn. Medicii se bucura ca are pofta de mancare si sunt optimisti in privinta recuperarii sale fizice.

Desi nu vorbeste despre cele intamplate, copila este vioaie si, uneori, zambeste. I-a spus mamei doar ca a mers cu masina si ca Andrei a murit. Femeia nu intelege nici ea cum au reusit copiii sa strabata atata drum, prin padure, in frig si umezeala, flamanzi si obositi. E bucuroasa ca Dumnezeu i-a daruit-o pe Adina pentru a doua oara, dar o doare sufletul pentru nepotul pierdut in conditii dramatice, dupa doua zile si doua nopti in salbaticie.fetita-pierduta-adina2

“Cand m-a vazut prima data nu a facut niciun gest. I-am spus ca sunt mama si am venit la ea si atunci a zambit. Parca nu ma recunostea sau nu îi venea a crede ca sunt cu ea. E bine acum. Speram sa îsi revină. A mancat, a dormit, însa cam greu. S-a foit si a vorbit prin somn. Probabil din cauza oboselii, a sperieturii. Nu vorbeste despre ce s-a intamplat. A spus ceva de o masina, dar eu cred ca vorbea despre ambulanță și mi-a spus ca Andrei a murit. Mă doare sufletul de el, e nepotul meu. Eu mai am un baiat, Mihai, care acum are 13 ani si care acum cativa ani s-a pierdut in padure si a fost gasit tot in zona Morareni. Nu stiu ce sa spun! Nu cred ca a putut sa mearga singuri atata. Noi, oameni mari, abia ne-am descurcat in padure, dar ei, niste copii. Nu stiu! Sau poate asa a vrut Dumnezeu!”, a declarat, pentru Est News, mama fetitei.

“Si-a vazut verisorul murind!”

Cei de la Protectia Copilului nu vor interveni deocamdata in familiile celor doi. O vor face daca situatia o va impune.

fetita-pierduta-adina3“E o intamplare tragica si nefericita, în care au fost implicati copii ramasi fara supraveghere, la joaca. Băiețelul a pierit epuizat și înghetat de frig. Fetita a avut mai mult noroc. Cu toate acestea,

Ionel Armeanu Ștefănică

Ionel Armeanu Ștefănică

faptul ca au fost gasiti la o distanta asa de mare de casa ridica si alte semne de intrebare, carora doar ancheta politiei le va gasi raspuns. Noi am avut un prim contact cu familiile si nu se impune, la acest moment, sa intervenim. Acesti oameni traiesc o drama. Verificarile continua, iar noi vom decide, in functie de rezultatul acestora, daca vom scoate sau nu copiii din familii sau daca nu cumva si parintii trebuie trasi la rapundere pentru cele intamplate. Fetita este acum in spital, in siguranta, impreuna cu mama. Nu si-a revenit din soc si are unele probleme de sanatate. S-a discutat deja cu parintii si o vom include intr –un program de consiliere psihologica. A indurat frig, foame, teama, iar baiatul s-a stins sub privirile ei. E o trauma, pe care o poate depasi cu ajutor specializat. Ma repet, e greu de crezut ca doi copii atat de mici au facut fata naturii timp de doua zile si doua nopti si, mai mult decat atat, au mers kilometri intregi. Vom vedea! Asteptam ancheta politiei!”, a declarat Ionel Armeanu Ștefanică, directorul DGASPC Vaslui.

Politistii vor sta si ei de vorba cu fetita, in clipa in care aceasta isi va reveni complet si doar in prezenta unui psiholog.

About Simona Vasile

2 comments

  1. Și cum adică fratele ei nu a fost niciodată la școală?

  2. Ea încă e cu Andrei, e greu de acceptat sa nu încerce sa îl salveze mai departe. Desprinderea nu se poate face ușor pentru ca era cat pe ce sa reușească în doua variante cel puțin de unire a firelor ei și cineva care sa iiajute.

%d blogeri au apreciat: