Home » Justitie » Cazul telenovelei sângeroase de la Roșiești, clasat de procurorii vasluieni!

Cazul telenovelei sângeroase de la Roșiești, clasat de procurorii vasluieni!

de Răzvan CĂLIN

Cum autorul crimei și-a pus capăt zilelor, anchetatorii nu pot face altceva decât să stopeze cercetările, dosarul urmând a fi clasat.

Povestea sângerosului triunghi amoros care a îngrozit micuța comunitate a satului Rediu din comuna Roșiești este pe punctul de a a-și încheia ultimul capitol. În momentul de față, procurorii mai așteaptă doar să le parvină concluziile expertizelor medico-legale, atât pentru victimă, Ovidiu Turcu (43 de ani), cât și pentru Costel Răcăuțanu (33 de ani).

ovidiu-turcu-sotul-ucis-rediu”Examenul necroptic în cazul victimei se va efectua la Iași, iar cel pentru autor, la Vaslui. În ambele cazuri, cel mai racauteanu-criminal-sinucigasprobabil rezultatele le vom primi după o lună sau chiar o lună și jumătate. Oricum, cazul este destul de clar. În asemenea situații, Codul de Procedură Penală prevede ca formă de închidere a dosarului, clasarea acestuia. Pentru că în timpul urmăririi penale a survenit decesul autorului (în cazul nostru, s-a sinucis), atunci dosarul este clasat. Cum răspunderea penală este personală, atunci, nemaiavând pe cine ancheta, se dă această soluție de clasare. Dar, repet, acest lucru se va putea face abia după ce vom primi rezultatele ambelor necropsii”, ne-a declarat procurorul Carol Ilieș, cel care coordonează ancheta în acest caz.

Reamintim că în urmă cu o săptămână, doi buni prieteni – Turcu și Răcăuțanu – s-au transformat în dușmani de moarte din cauza geloziei. La mijloc ar fi fost vorba despre o presupusă relație extraconjugală pe care soția lui Turcu ar fi avut-o cu prietenul și vecinul său, Răcăuțanu. Pe 14 aprilie, Turcu a răbufnit, negru de gelozie și după ce și-a altoit soția, a mers la prietenul său acasă pentru a-i cere socoteală. Cei doi s-au luat la bătaie în casa lui Răcăuțanu, care fiind mai tânăr a reușit să-l învingă pe soțul gelos. Însă, l-a bătut atât de crunt cu o bâtă, încât o zi mai târziu omul a decedat din cauza rănilor suferite, pe patul unui spital din Iași. La auzul veștii, se pare că Răcăuțanu a fost cuprins de regrete și de teama că își va petrece cea mai mare parte din viață la pușcărie. În consecință, s-a urcat în podul casei sale, unde și-a improvuzat un eșafod și s-a spânzurat. Acolo a fost descoperit de anchetatori zăcând fără suflare.

About Razvan Calin