Home » Administratie » „Școala Altfel”, la Prefectură

„Școala Altfel”, la Prefectură

de Marian MOCANU

Instituția prefectului Județului Vaslui a fost vizitată de elevii clasei a VI-a de la Școala Gimnazială Nr. 9 „Vasile Alecsandri” din Vaslui, în cadrul activităților programate în săptămâna „Școala Altfel”. Elevii s-au arătat interesați de activitatea instituției, unii dintre ei declarând că ar dori, ca pe viitor, să facă parte din administrația publică.

Săptămȃna „Școala Altfel”, care se desfășoară ȋn perioada 18 – 22 aprilie, ȋși propune să implice elevii și cadrele didactice ȋn activități educaționale neconvenționale, care au loc și ȋn afara instituțiilor de ȋnvățămȃnt. În cadrul unor astfel de activități, Instituția Prefectului Vaslui a primit joi, 21 aprilie, vizita unui grup de elevi de clasa a VI – a, de la Școala Gimnazială Nr. 9 „Vasile Alecsandri” din Vaslui.

Acțiunea a avut drept scop familiarizarea copiilor cu sediul Instituției Prefectului, cunoașterea importanței rolului acesteia și a atribuțiilor legale pe care instituția le are ȋn administrarea județului. Elevii, împreună de profesoara Ana Maria Vlad, au făcut un tur al Palatului Administrativ însoțiți de Mircea Gologan, subprefectul județului Vaslui, au vizitat biroul prefectului și pe cel al subprefectului și au avut ocazia să testeze echipamentele tehnice ale Ministerului Afacerilor Interne instalate ȋn sala de ședințe „Alexandru Ioan Cuza”, ȋn vederea realizării videoconferințelor. De asemenea, invitații i-au adresat ȋntrebări Subprefectului Mircea Gologan cu privire la activitatea desfășurată de șefii instituției, și s-au arătat ȋncȃntați să ocupe, ȋn viitor, funcții administrative.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: