Home » Justitie » Copilul dispărut de acasă și găsit mort după 40 de ore și-a pierdut viața în urma unei hipotermii

Copilul dispărut de acasă și găsit mort după 40 de ore și-a pierdut viața în urma unei hipotermii

Băiețelul de trei ani dispărut de acasă și găsit mort după 40 de ore și-a pierdut viața în urma unei hipotermii, au stabilit medicii legiști în urma efectuării autopsiei, poliția deschizând dosar penal în acest caz pentru ucidere din culpă, însă fără a fi pusă vreo persoană sub acuzare.

Copilul din Micești găsit mort la marginea unei păduri, joi dimineață, după aproape două zile de la dispariția sa de acasă, a fost victima frigului. Practic, băiețelul a intrat în șoc hipotermic, care i-a fost fatal, în condițiile în care echipele de căutare l-au găsit prea târziu pentru a-i mai putea fi acordate îngrijirile medicale de urgență. Medicii legiști au estimat că acesta era mort de câteva ore atunci când a fost descoperit la marginea pădurii, cu fața în jos.

În urma efectuării autopsiei, Serviciul de Medicină Legală Vaslui a stabilit drept cauză a decesului hipotermia, fiind dispuse și analize histopatologice. În acest caz, a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, fiind cercetată o moarte suspectă”, a declarat responsabilul mass-media al Poliției Județene Vaslui, Loredana David.

Polițiștii vasluieni nu au reușit până acum să o audieze pe fetița de cinci ani, cu care băiețelul a dispărut de acasă și cu care a stat pe toată perioada celor 40 de ore. De altfel, copila a fost găsită în viață, cu o ușoară hipotermie, la aproximativ un kilometru de verișorul său cu un an mai mic. Găsită prima lângă un drum de către șoferul unui microbuz, fetița nu a putut spune atunci unde este copilul de patru ani, fiind foarte confuză. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: