Home » Justitie » Nouă conducere la Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui

Nouă conducere la Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui

de Marian MOCANU

Gabriel Doru Panțîru, fostul șef al Poliției Municipiului Iași, este noul noul adjunct al comandantului al Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui. El urmează în funcție comisarului șef Cătălin Popa, care a solicitat, la începutul lunii martie, ieșirea la pensie. Scandalul iscat în urma arestării comisarului Iulian Munteanu, principalul actor a dosarului „Corupție la rutieră” a făcut ca nu mai puțin de 53 de agenți și ofițeri din cadrul IPJ Vaslui să solicite ieșirea la pensie înainte de termen.

Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui are o nouă conducere, formată din ofițeri veniți din afara județului. După ce, la sfârșitul anului trecut, în locul lui Mihai Carp, aflat în concediu medical, a fost numit ca șef al IPJ Vaslui băcăoanul Ionel Mirică, pentru postul de adjunct al acestuia, ocupat până nu de mult de comisarul șef Cătălin Popa, a fost numit comisarul șef Gabriel Doru Panțîru.

Conform unui comunicat de presă emis de Poliția Română, Gabriel Doru Panțîru va exercita temporar această funcție.

Panțîru a fost din anul 2012 șef al Poliției Municipiului Iași și ar fi trebuit inițial să ocupe o altă funcție, cea de șef a Serviciului de Investigare a Infracțiunilor Economice din cadrul IPJ Iași. Trebuie menționat și faptul că dosarul „Corupție la rutieră”, în care au fost implicați mai mulți ofițeri și agenți de poliție din cadrul IPJ, în frunte cu Iulian Munteanu, șeful Biroului Poliției Rutiere a dus la o plecare în masă, la pensie anticipată, a peste 50 de lucrători de poliție. Profitând de actualele prevederi legale și-au cerut ieșirea la pensie, printre alții, comisarul Mihai Carp, a cărui stare de sănătate era precară din cauza atacului cerebral suferit anul trecut. Plecarea acestuia a fost urmată aproape îndeaproape de cea a șefului Serviciului Rutier, Ioan Vârlan, și el inculpat în dosarul „Corupție la Rutieră”. Ulterior, și-au depus rapoartele de ieșire din activitate prin pensionare anticipată comisar șef Constantin Galescu, comandantul Poliției municipiului Vaslui, comisar șef Constantin Cuciureanu, șeful Biroului de Ordine Publică, comisar-șef Cătălin Popa, adjunctul comandantului IPJ Vaslui, dar și Grișa Mititelu, șeful Serviciului de Intervenții Speciale. În aceste condiții, dat fiind că aproape toată conducerea IPJ Vaslui a plecat sau este cercetată penal, singura soluție era detașarea de ofițeri de la alte inspectorate din țară. Rămâne de văzut dacă posturile rămase vacante vor fi ocupate prin avansarea ofițerilor vasluieni, ori prin detașare de polițiști de la alte inspectorate județene.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: