Home » Justitie » Ucigașul din Tăcuta rămâne în arest preventiv

Ucigașul din Tăcuta rămâne în arest preventiv

de Marian MOCANU

Judecătorii Tribunalului Vaslui au prelungit arestul preventiv pentru Gheorghiță Neamțu, tânărul din Tăcuta care, fără vreun motiv, și-a înjunghiat în cap un consătean. Bărbatul își regretă fapta comisă, așa cum spune el, în legitimă apărare, de aceea a anunțat că nu va contesta decizia judecătorilor vasluieni. El speră că, dat fiind circumstanțele în care s-a produs omorul, să primească pedeapsa minimă, apucând astfel să-și vadă copii crescând.

Vineri, 22 aprilie, magistrații Tribunalului Vaslui au prelungit pentru încă 30 de zile, mandatul de arestare preventivă în cazul ucigașului de la Tăcuta. Gheorghiță Neamțu, tânărul care, așa cum declara, de frică și-a înjunghiat în cap un consătean de aceeași vârstă, și care a colaborat cu autoritățile, speră ca, prin conduita sa, să primească o pedeapsă minimă, pe care, conform spuselor sale, „o merită”. Neamțu, care a declarat judecătorilor că regretă fapta comisă, a anunțat că nu va contesta această decizie.

La sfârșitul lunii ianuarie o simplă ceartă în timpul unei partide de biliard a degenerat într-o bătaie, având drept rezultat două vieți distruse. Între Laurențiu Crâșmaru și Gheorghiță Neamțu, ambii în vârstă de 29 de ani, din Tăcuta, erau niște tensiuni mai vechi, care au răbufnit. Neamțu a scos un cuțit cu care și-a înjunghiat adversarul în piept și în cap, ultima lovitură fiind fatală. Ucigașul a fugit, de teama represaliilor prietenilor victimei, ieșind direct prin sticla unei uși a barului unde s-a întâmplat tragedia. Transportat de urgență, cu un elicopter SMURD, la Clinica de Neurochirurgie din Iași, Laurențiu Crâșmaru a decedat în ciuda eforturilor medicilor. El a fost menținut în comă artificială mai multe zile, până ce familia și-a dat acordul ca să-i fie prelevate organele, pentru a fi donate unor pacienți aflați în suferință. Imediat, o echipă de medici specialiști din cadrul Centrului de Transplant Iași a efectuat prelevarea de organe. Intervenția chirurgicală s-a soldat cu prelevarea ficatului, rinichilor și corneei tânărului din Tăcuta. De asemenea, au mai fost prelevate și fragmente de os și tendon. Ficatul tânărului a ajuns tot la un vasluian, care era pe lista de așteptare de mai bine de un an. Agresorul, Gheorghiță Neamțu, riscă până la 15 ani de închisoare.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: