Home » Administratie » Campionii mondiali s-au întâlnit cu primarul Bârladului!

Campionii mondiali s-au întâlnit cu primarul Bârladului!

de Răzvan CĂLIN

Ieri, antrenorii și cei patru luptători ai Clubului ”Myagi Dojo” Bârlad au avut o scurtă întrevedere cu edilul – șef al urbei, Marin Bunea.

Cei patru luptători ai Clubului de arte marțiale ”Myagi Dojo” din Bârlad care au strălucit la ultima ediție a Campionatului Mondial de Kempo, au avut, ieri, o întrevedere cu primarul interimar al Bârladului, Marin Bunea. Întâlnirea nu a fost o emanație a autorităților locale, izvorâtă din dorința edililor de a-i cunoaște pe cei care au dus renumele urbei peste hotare, așa cum ar fi fost normal. Nici vorbă! Totul a pornit de la simplul fapt că cei doi antrenori – sensei Gabriel Manta și sensei Gabriel Pântea – și-au dorit foarte mult ca munca asiduă depusă de acești copii și rezultatele deosebite obținute să fie remarcate și de edilii bârlădeni. Așa că ieri dimineață, la ora 10, cei doi sensei împreună cu cei patru performeri, frații Rareș și Toma Mîrzac, Diana Bîclea și Ionuț Huean, au mers la primărie unde au avut o întâlnire cu primarul Bunea preț de vreo 10 minute, totul petrecându-se în anticamera edilului – șef. După ce sensei Manta i-a prezentat pe cei patru sportivi, primarul i-a felicitat la rândul său și le-a promis tot sprijinul său pe viitor.

”Felicitări pentru aceste rezultate de excepție și vă dorim mult succes în continuare. Vă mulțumim pentru tot ce ați făcut pentru oraș și vă suntem recunoscători”, a spus primarul Bunea.

El a mai precizat că în cursul zilei de astăzi (26 aprilie) va avea o nouă întâlnire cu antrenorii sportivilor pentru a identifica împreună o modalitate legală prin care Primăria Bârlad să ofere o recompensă acestor performeri. În același timp, se ia în calcul și posibilitatea ca acești luptători să fie făcuți cetățeni de onoare ai Bârladului.

Oricum ar fi, meritele acestor sportivi sunt de necontestat. La ultima ediție a Campionatului Mondial de Kempo, desfășurată recent la București, cei patru au făcut parte din lotul național care a reprezentat țara noastră la această importantă competiție unde s-au adunat sute de luptători din peste 30 de țări. Finalmente, la secțiunea Submission, cei patru luptători au avut o evoluție entuziasmantă, obținând rezultate de excepție: Rareș Mîrzac a devenit primul campion mondial pe care l-a dat Bârladul la kempo; fratele său, Toma Mîrzac, nu s-a lăsat mai prejos și s-a impus ca vicecampion mondial; aceeași prestație de excepție a avut-o și Diana Bîclea, care și-a adjudecat și ea un titlu de vicecampioană mondială; în fine, Ionuț Huean care a câștigat medalia de bronz.

Trebuie spus că luptătorii de la Myagi Dojo nu sunt la prima ispravă de acest gen, clubul bârlădean reușind să strângă de-a lungul timpului sute de premii și medalii la diferite concursuri de profil naționale și internaționale.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: