Home » Administratie » Pentru că sunt buni platnici la bugetul local, vasluienii vor primi o minisală de sport

Pentru că sunt buni platnici la bugetul local, vasluienii vor primi o minisală de sport

de Marian MOCANU

Cu toate că termenul de plată fără penalități a obligațiilor fiscale către bugetul local a fost prelungit până la sfârșitul lunii iunie, vasluienii au dovedit că sunt buni platnici a taxelor și impozitelor locale. Din banii încasați suplimentar, municipalitatea va reabilita un punct termic dezafectat, pe care îl va transforma într-o minisală de sport pentru sporturi de contact și fitness.

Conform legii, vasluienii care-și achită până la sfârșitul lunii martie taxele și impozitele locale pentru anul în curs beneficiază de o reducere de 10% din cuantumul acestor obligații fiscale la bugetul local. Prin Hotărâre de Guvern, termenul de plată a acestor obligații fără penalități și cu acordarea bonificației, a fost prelungit până la data de 30 iunie. Cu toate acestea, cei mai mulți dintre vasluieni s-au dovedi a fi buni cetățeni, achitându-și deja dările la primărie. Mai mult chiar, încasările au fost peste așteptări, estimările fiind chiar depășite. Astfel, veniturile din taxe și impozite estimate ca urmând a fi încasate până la data de 31 martie erau de 7,048 milioane lei, iar încasările efective au fost în proporție de 130,14%, de 9,172 milioane lei! În consecință, municipalitatea vasluiană s-a gândit ca o parte din aceste încasări să finanțeze o minisală de sport în care doritorii vor putea face fitness sau se vor putea antrena în diverse sporturi de contact. Aceasta va fi realizată prin reabilitarea unui fost punct termic dezafectat, situat în apropierea primăriei, în zona Donici, chiar în prelungirea ,,Clubului Pensionarilor”. Acesta din urmă a fost realizat, acum câțiva ani, în jumătate din fostul punct termic. Capacitatea noii săli de sport va fi de 18 – 20 persoane pentru antrenament și cinci persoane la aparatele de fitness, dotarea cu cele necesare fiind făcută tot din fonduri ale primăriei. Suprafața utilă a sălii este de puțin peste 200 metri pătrați, iar reabilitarea construcției presupune, pe lângă lucrările de consolidare și zidărie aferente, construirea unui vestiar și a unui grup sanitar. În plus, se vor realiza instalațiile de încălzire aferente, dar și un sistem de supraveghere video, un sistem de sonorizare și unul de transmisie a datelor – voce.

Investiția totală va fi de 491.200 lei, iar durata de realizare programată este de 5 luni. Pentru a fi demarată investiția va trebui aprobată de consilierii locali municipali în proxima ședință de Consiliu Local, care va avea loc joi, 28 aprilie.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: