Home » Administratie » Incompatibilitate în BEJ Vaslui. Fratele reprezentantului AEP și-a depus candidatura la un CL

Incompatibilitate în BEJ Vaslui. Fratele reprezentantului AEP și-a depus candidatura la un CL

Reprezentantul Autorității Electorale Permanente (AEP) în Biroul Electoral Județean Vaslui a intrat în stare de incompatibilitate după ce fratele său și-a depus candidatura, pe lista PNL, la un consiliu local din județ, ilegalitate ce va conduce la înlocuirea acestuia după data de 4 mai.

Stare de incompatibilitate în Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui. Reprezentantului AEP în BEJ, Maricica Iftene, a intrat în ilegalitate după ce fratele său, Ioan Oajdea, și-a depus candidatura, pe lista PNL, la Consiliul Local Cozmești. În consecință, Autoritatea Electorală Permanentă a rămas fără reprezentant în BEJ Vaslui, ceea ce, în următoarele nouă zile, va conducea la luarea unor decizii de validare a candidaturilor și rezolvare a contestațiilor fără participarea AEP.

„Reprezentantul AEP, care este membru de drept în BEJ, ne-a anunțat telefonic că nu va mai participa la ședințele noastre întrucât se află în stare de incompatibilitate. Am înțeles că doamna Iftene a comunicat situația la nivelul AEP, care va desemna un alt reprezentant în BEJ”, a declarat președintele BEJ Vaslui, Diana Elena Sîrghi.

Potrivit sursei citate, numirea unui nou reprezentant AEP în BEJ Vaslui se va face pe data de 5 mai, în cea de a doua etapă de completare a birourile electorale. Până atunci, BEJ Vaslui va funcționa cu șapte membri, respectiv cinci reprezentanți ai partidelor parlamentare, președintele BEJ și locțiitorul acestuia. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: