Home » Administratie » Reprezentanții rromilor bârlădeni vor să ajungă la conducerea orașului

Reprezentanții rromilor bârlădeni vor să ajungă la conducerea orașului

Pentru prima dată la Bârlad, Partida Rromilor participă la alegeri cu liste proprii. Luni, 25 aprilie, la Biroul Electoral de Circumscripție nr. 2 Bârlad, din incinta Primăriei Bârlad, Partida Rromilor a depus lista pentru Consiliul Local.

Lista candidati Partida RromilorPe primul loc al listei se află Alexandru Buruiană, fost consilier pe probleme de rromi în cadrul primăriei, urmat de Neculai Dragomir, Lorena Hurmuz, Valeriu Toderașc și Marian Oprea.

Decizia de a participa la alegerile locale cu liste separate a fost luată de Comitetul Director al Partidei Rromilor din România. Tot prin hotărâre a acestui for s-a decis ca acele filiale ale Partidei Rromilor care nu vor depune liste de consilieri să fie desființate. Listele au fost depuse atât pentru consilieri locali de la orașe cât și de la comune.

Pentru a putea deveni consilier local, candidatul trebuie să obțină 5% din voturile electoratului prezent la urne. Ieri a fost ultima zi în care s-au mai putut depune candidaturi pentru alegerile locale din 5 iunie. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor