Home » Administratie » ”Duracell” and Co. vor fi premiați de autoritățile locale!

”Duracell” and Co. vor fi premiați de autoritățile locale!

de Răzvan CĂLIN

Municipalitatea bârlădeană intenționează să ofere burse școlare, dar și premii în bani, celor patru mici karateka care au urcat pe podium la Campionatul Mondial de Kempo.

Rareș Mîrzac (cunoscut și sub apelativul Duracell) și ceilalți trei colegi de performanță – Toma Mîrzac (fratele mai mare al lui Rareș), Diana Bâclea și Ionuț Huean – vor fi recompensați de autoritățile locale pentru evoluția de excepție pe care au avut-o la ultima ediție a Campionatului Mondial de Kempo.

Marți, 26 aprilie, cei doi antrenori ai Clubului de Arte Marțiale ”Myagi Dojo” Bârlad – sensei Gabriel Manta și sensei Gabriel Pântea – au avut o nouă întrevedere cu primarul interimar Marin Bunea și au discutat pe marginea acestui subiect.

”În cele din urmă s-a stabilit ca cei patru sportivi să fie recompensați cu câte o bursă școlară. De asemenea, la Gala Performanței din Învățământul Bârlădean, care se va derula în luna iunie, se vor număra printre cei ce vor fi premiați pentru rezultatele deosebite pe care le-au obținut la această importantă competiție sportivă”, ne-a declarat Constantin Nițuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bârlad.

La un moment dat s-a avansat chiar ideea ca cei patru mici luptători să fie făcuți cetățeni de onoare. Însă, din păcate, aceștia sunt prea mici pentru o asemenea distincție, căci normele în vigoare stipulează, printre altele, ca ”aspiranții” să aibă vârsta de minim 18 ani.

”Vrem să subliniem din capul locului că aceste demersuri pe care noi le facem pe lângă autoritățile locale, izvorăsc dintr-un singur gând: acești copii minunați merită toate aprecierea pentru rezultatele lor de excepție. Nimeni sau mai bine zis foarte puțini sunt cei care au habar despre volumul imens de muncă depus de acești copii, de miile de ore petrecute în sală, antrenamente intensive care solicită deopotrivă resurse fizice, cât și morale. Prin urmare, considerăm că e drept să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului!”, ne-a declarat sensei Gabriel Manta.

La recenta ediție a Campionatului Mondial de Kempo, desfășurată în urmă cu o săptămînă la București, cei patru luptători de la Clubul ”Myagi Dojo” Bârlad au reușit o evoluție de excepție la secțiunea Submission: Rareș Mîrzac a devenit primul campion mondial din Bârlad la această disciplină sportivă, fratele său – Toma Mîrzac – și Diana Bâclea și-au adjudecat titlul de vicecampioni, iar Ionuț Huean a câștigat medalia de bronz.

About Razvan Calin

x

Check Also

Criza COVID-19 își arată colții. Veniturile colectate la bugetele locale sunt tot mai mici

Blocarea în mare parte a activității economice din cauza ...

Un incendiu de proporții, care a cuprins un depozit de furaje din localitatea Roșiești, a mistuit peste șapte tone de paie și a degradat alte 100 de tone, pompierii care au intervenit reușind să salveze alte 60 de tone de cereale. Cauza probabilă a izbucnirii flăcărilor au fost scânteile ieșite pe țeava de eșapamenta unui utilaj agricol. O fermă agricolă din localitatea Roșiești a fost cuprinsă de un incendiu de proporții în cursul după-amiezii de joi, în urma neglijenței unor salariați care au folosit utilaje agricole fără a ține cont de consecințe. Astfel, un depozit de furaje a luat foc, nu mai puțin de șapte tone de paie fiind mistuite de flăcări. De asemenea, alte 100 de tone de nutrețuri au fost degradate. Salariații fermei au solicitat ajutorul pompierilor prin numărul de urgență 112. ”La intervenție, s-au deplasat două echipaje cu autospecialele aferente de stingere cu apă și spumă, încadrate de opt pompieri. În ajutorul lor, au venit și 15 salariați ai fermei. Incendiul se manifesta la un depozit de 350 de metri pătrați. În urma intervenției, s-a reușit salvarea a 60 de tone de cereale, precum și a unei hale”, ne-a precizat responsabilul mass-media al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului stabilită de către pompieri au fost scânteile ieșite pe țeava de eșapament a unui tractor folosit de către un angajat care au aprins paiele uscate din depozitul de furaje. (Ionuț PREDA)

Un incendiu de proporții, care a cuprins un depozit ...

Vasluian arestat după ce și-a bătut cu parul nora și soția. Una din victime necesită intervenții chirurgicale

Un bărbat de 64 de ani, din municipiul Vaslui, ...