Home » Administratie » ”Duracell” and Co. vor fi premiați de autoritățile locale!

”Duracell” and Co. vor fi premiați de autoritățile locale!

de Răzvan CĂLIN

Municipalitatea bârlădeană intenționează să ofere burse școlare, dar și premii în bani, celor patru mici karateka care au urcat pe podium la Campionatul Mondial de Kempo.

Rareș Mîrzac (cunoscut și sub apelativul Duracell) și ceilalți trei colegi de performanță – Toma Mîrzac (fratele mai mare al lui Rareș), Diana Bâclea și Ionuț Huean – vor fi recompensați de autoritățile locale pentru evoluția de excepție pe care au avut-o la ultima ediție a Campionatului Mondial de Kempo.

Marți, 26 aprilie, cei doi antrenori ai Clubului de Arte Marțiale ”Myagi Dojo” Bârlad – sensei Gabriel Manta și sensei Gabriel Pântea – au avut o nouă întrevedere cu primarul interimar Marin Bunea și au discutat pe marginea acestui subiect.

”În cele din urmă s-a stabilit ca cei patru sportivi să fie recompensați cu câte o bursă școlară. De asemenea, la Gala Performanței din Învățământul Bârlădean, care se va derula în luna iunie, se vor număra printre cei ce vor fi premiați pentru rezultatele deosebite pe care le-au obținut la această importantă competiție sportivă”, ne-a declarat Constantin Nițuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bârlad.

La un moment dat s-a avansat chiar ideea ca cei patru mici luptători să fie făcuți cetățeni de onoare. Însă, din păcate, aceștia sunt prea mici pentru o asemenea distincție, căci normele în vigoare stipulează, printre altele, ca ”aspiranții” să aibă vârsta de minim 18 ani.

”Vrem să subliniem din capul locului că aceste demersuri pe care noi le facem pe lângă autoritățile locale, izvorăsc dintr-un singur gând: acești copii minunați merită toate aprecierea pentru rezultatele lor de excepție. Nimeni sau mai bine zis foarte puțini sunt cei care au habar despre volumul imens de muncă depus de acești copii, de miile de ore petrecute în sală, antrenamente intensive care solicită deopotrivă resurse fizice, cât și morale. Prin urmare, considerăm că e drept să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului!”, ne-a declarat sensei Gabriel Manta.

La recenta ediție a Campionatului Mondial de Kempo, desfășurată în urmă cu o săptămînă la București, cei patru luptători de la Clubul ”Myagi Dojo” Bârlad au reușit o evoluție de excepție la secțiunea Submission: Rareș Mîrzac a devenit primul campion mondial din Bârlad la această disciplină sportivă, fratele său – Toma Mîrzac – și Diana Bâclea și-au adjudecat titlul de vicecampioni, iar Ionuț Huean a câștigat medalia de bronz.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: