Home » Justitie » Hoții de la Altex, eliberați din arestul preventiv

Hoții de la Altex, eliberați din arestul preventiv

de Marian MOCANU

Cei trei constănțeni care au jefuit, în doar 90 de secunde, unul din cele mai mari magazine de electronice și electrocasnice din Vaslui, au fost eliberați din arestul preventiv în care erau plasați de la sfârșitul lunii martie. Pentru judecătorii vasluieni nu a contat faptul că cei trei sunt recidiviști, unul dintre ei, Petre Vlădăreanu, fiind arestat după ce a dat mai multe spargeri în Suceava, iar altul, Dumitru Silică, având nu mai puțin de șase condamnări pentru furt primite în doar patru ani.

La jumătatea lunii februarie a fost spart unul din cele mai mari magazine de electronice și electrocasnice din Vaslui, de unde, în doar un minut și jumătate s-au furat nu mai puțin de 90 de telefoane mobile de ultimă generație. Hoții au pătruns pe timpul nopții, prin forțarea ușii din spatele magazinului, au distrus sistemul de alarmă, după care s-au dus direct la cele mai scumpe telefoane, „ochite” anterior. Autorii rapidului jaf au fost prinși abia după o lună de căutări, în persoana a trei constănțeni cu „state vechi” în furturi din magazine și locuințe. Arestați preventiv la sfârșitul lunii martie, celor trei hoți, Petre Vlădăreanu, Dumitru Sinică și Florin Moga, le fusese inițial prelungit, pe data de 21 aprilie, mandatul de arestare, de către magistrații Judecătoriei Vaslui. Împotriva acestei decizii, cei trei au făcut contestație, judecată luni, 25 aprilie, de judecătorii Tribunalului Vaslui, Aceștia au admis contestația și au dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu.

Unul dintre hoți, Petre Vlădăreanu, mai este judecat la Tribunalul Iași tot pentru furt, după ce a fost arestat la începutul, în urma unei urmăriri ca-n filme cu mașinile pe străzile din Suceava, acolo unde „opera” împreună cu o grupare formată din 12 persoane, cu toții din județul Constanța. Silică este la rândul său recidivist, în ultimii ani fiind condamnat de nu mai puțin de șase ori la diverse pedepse, pentru furt. Ultima dată, în luna iunie 2014, împreună cu mai mulți complici, au pătruns într-un oficiu poștal din Medgidia, de unde au furat bani împreună cu seiful în care erau încuiați. Atunci, a fost condamnat la patru ani de închisoare, la care s-au adăugat și resturile de pedeapsă din sentințele anterioare, de un an de închisoare. Din pedeapsa totală, s-au scăzut duratele arestărilor preventive de la dosarele anterioare, astfel că, în octombrie anul trecut, a fost eliberat condiționat, pentru ca, la doar câteva luni, să plănuiască și să execute spargerea de la Vaslui.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: