Home » Administratie » Nouă candidați, printre care și actualul edil, s-au înscris în cursa pentru Primăria Vaslui, fără a exista niciun independent

Nouă candidați, printre care și actualul edil, s-au înscris în cursa pentru Primăria Vaslui, fără a exista niciun independent

Nouă persoane, printre care și actualul edil aflat la finalul celui de-al doilea mandat, și-au depus candidaturile pentru funcția de primar al municipiului Vaslui, toți fiind susținuți de partide, fără a exista vreun independent, situație similară și la Consiliu Local.

Nouă persoane s-au înscris în cursa electorală pentru Primăria Vaslui, fără a exista contestații sau vreo candidatură respinsă din cauza neîndeplinirii condițiilor legale. Fără nicio excepție, toți cei nouă candidați sunt susținuți de diferite formațiuni politice. Astfel, primul care și-a depus candidatura a fost primarul în funcție, Vasile Pavăl, înscris în cursa electorală pentru un al treilea mandat, tot sub sigla PSD. Lista candidaților a fost continuată de medicul veterinar Christian Pavelescu (ALDE), inginerul Alexandru Volocaru (PND), Ioan Aionoae (FDIN), fost lider de sindicat, economistul Marius Arcăleanu (PNL), inginerul Marius Acasandrei (PMP), inginerul Ovidiu Băetu (UNPR) și Gicu Pascal (PRU). Ultimul care și-a depus candidatura, cu câteva zeci de minute înainte de expirarea termenului legal, a fost inginerul Marius Stancu (PSRO).

Pentru Consiliul Local Vaslui și-au depus liste la BEC toate cele nouă partide care au și candidați la primărie, în plus fiind Asociația Partida Romilor „Pro Europa”, care are o listă de trei candidați. De asemenea, liste incomplete de candidați au PRU (14) și FDIN (8). În aceste condiții, celelalte șapte formațiuni vor avea reprezentanți în Birourile Electorale ale secțiilor de votare în ziua votului. Unele partide, pentru a putea închide lista de 27 de candidați, și-au pus toți membrii de familie. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor