Home » Justitie » 82 kilograme de carne de miel și 68 de kilograme de legume și fructe, confiscate de polițiști

82 kilograme de carne de miel și 68 de kilograme de legume și fructe, confiscate de polițiști

Ieri, 26 de societăți comerciale și 21 de persoane fizice au primit vizita inopinată a polițiștilor. În cadrul acțiunii polițiștii au identificat în Piața Sf. Ilie din municipiul Bârlad, un bărbat, în vârstă de 48 de ani, care încerca să comercializeze 8 miei (82 kg carne) pentru care nu deținea documente de proveniență sau certificat sanitar-veterinar. Bărbatul a fost sancționat contravențional, iar marfa a fost confiscată. De asemenea au fost ridicate 68 de kilograme de legume și fructe, 22 litri băuturi alcoolice și 100 de țigarete pentru care nu se dețineau documente de provenieă.

Scopul controalelor a fost asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Paștelui Ortodox. Astfel, pe raza județului Vaslui, polițiști din cadrul structurilor de investigare a criminalității economice, structurilor de ordine publică și structurilor de poliție rutieră au desfășurată o acțiune pentru prevenirea și descurajarea evaziunii fiscale în domeniul comercializării produselor alimentare precum și pentru asigurarea respectării legii. La acțiune au participat și specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vaslui și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Vaslui.

Forțele de ordine au verificat de asemenea modul de înregistrare a operațiunilor comerciale, dar și condițiile de depozitare și vânzare a produselor alimentare.

În urma controalelor, polițiștii au constatat 4 infracțiuni, din care 3 infracțiuni de evaziune fiscală și o infracțiune de fals. De asemenea, au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale dintre care 32 au fost pentru activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, 7 pentru încălcări ale măsurilor de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol, 3 privind circulația pe drumurile publice și 4 la alte acte normative.

Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de 33.350 de lei. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: