Home » Social » Peste 150 de pensionari au făcut împrumuturi la CAR pentru masa de Paști

Peste 150 de pensionari au făcut împrumuturi la CAR pentru masa de Paști

Peste 150 de pensionari au făcut împrumuturi, în ultima săptămână, la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Vaslui pentru a avea cu ce-și cumpăra produsele tradiționale pentru masa de Paști, numărul cererilor fiind mult mai mare decât în perioadele obișnuite din an.

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Vaslui a acordat peste 150 de împrumuturi bănești, în ultima săptămână, persoanelor de vârsta a treia cu pensii mici care și-au motivat cererile prin dorința de a avea ce pune pe masă de sărbătorile pascale. Creditele făcute de pensionari sunt de ordinul sutelor de lei și urmează a fi returnate, lunar, din pensie, până la sfârșitul acestui an.

„Pensiile mici și puterea tot mai scăzută de cumpărare a pensionarilor îi determină pe aceștia să facă împrumuturi chiar și pentru a sărbători creștinește Paștele. Situația devine tot mai îngrijorătoare de la un an la altul și asta ne dăm seama după numărul tot mai mare de credite pe care-l dăm pensionarilor din județ. De exemplu, numai față de anul trecut, numărul cererilor a crescut cu o treime, deși sumele împrumutate au scăzut deoarece oamenii nu prea au de unde să le returneze”, a declarat președintele CARP Vaslui, Traian Pascu.

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Vaslui a apelat, în numeroase cazuri, la executarea silită a celor care nu au mai reușit returnarea la timp a creditelor, fiindu-le puse popriri pe pensii de către Casa Județeană de Pensii Vaslui. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: