Home » Social » România este paradisul, crede un bârlădean care se pregătește să-și lanseze prima carte

România este paradisul, crede un bârlădean care se pregătește să-și lanseze prima carte

A scris o carte din dorința de a trezi conștiințe, de a scoate din amorțeală poporul român pe care-l consideră prea speriat și debusolat. „Păzitorii paradisului” este titlul volumului pe care Raimond Petrescu se pregătește să-l lanseze în curând la Centrul „Mihai Eminescu” din Bârlad. Scriitorul l-a prezentat în anumite cercuri academice din țară și s-a bucurat de succes. Un volum a fost deja donat Centrului „Mihai Eminescu” și altul Bibliotecii „Stroe S. Belloescu”.

Raimond Petrescu„Am scris această carte cu inima și mi-aș dori să fie citită tot cu inima. Vorbesc despre origine, limbă, obiceiuri, tradiții românești, dar nu numai despre acestea, ci și despre cauzalitate, legăturile dintre oameni și pământ, mistică și mitologie, iar concluzia cărții este cea care dă și titlul. Aici este Paradisul, în România, și noi suntem apărătorii lui”, ne-a declarat Raimond Petrescu.

Autorul a cochetat încă din tinerețe cu literatura SF și despre paranormal, a scris chiar și poezii, însă nu a publicat nimic până acum. De câțiva ani, este pasionat de curentul ideologic și cultural dacist – protocronismul românesc.

„Împărtășesc multe dintre convingerile controversaților scriitori Nicolae Densușianu, Eugen Lovinescu, Romulus Vulcănescu, Dumitru Gusti sau Vasile Conta, însă în cadrul fenomenului neo-protocronist au apărut multe idei divergente cu care nu sunt întrutotul de acord, cum de exemplu ar fi că influența romană asupra romanizării Daciei a fost nulă”, a mărturisit autorul.

„Păzitorii Paradisului” va fi lansat pe 28 mai, ora 11, la Centrul „Mihai Eminescu” și se adresează unui public instruit, cu o anumită cultură generală, dar, spune autorul, poate fi citit de oricine.

Raimond Petrescu este de profesie inginer mecanic, are 52 de ani și pe lângă literatură a fost atras și de radio. A colaborat cu un radio din Iași și cu unul local, unde a realizat emisiuni culturale și științifice. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: