Home » Justitie » Cei care vor să fie voluntari ISU se pot înscrie până pe 17 iunie

Cei care vor să fie voluntari ISU se pot înscrie până pe 17 iunie

Vasluienii interesați să lucreze ca voluntari, în cadrul proiectului „Salvator din pasiune”, sunt invitați de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui să se înscrie până pe 17 iunie. Dintre aceștia, doar 40 vor fi selectați și vor urma un program de pregătire în acest sens.

„Demersul instituției noastre are la bază beneficiile activităților de voluntariat, că expresie a implicării, solidarității și responsabilității civice și valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgentă, dar și pentru prevenirea lor. Cei care au peste 16 ani și doresc să participe la misiuni de intervenție în situații de urgentă, să învețe și să utilizeze noțiuni de bază în acordarea primului ajutor medical, să se implice în acțiuni de ajutor umanitar și în cele de popularizare a mesajelor de prevenire a situațiilor de urgentă sunt așteptați să se înscrie”, precizează un comunicat de presă remis de ISU Vaslui.

Cei selectați vor participa alături de efectivele inspectoratului la o serie de acțiuni: misiuni de intervenție, utilizare a noțiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicare în acțiunile de ajutor umanitar și în cele de popularizare a mesajului preventiv. Voluntarii vor obține un certificat și un raport de activitate emis de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgentă și Inspectoratul pentru Situații de Urgentă ,,Podul Înalt” al județului Vaslui. (G. P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: