Home » Sanatate » Șapte copii, duși la urgențe, după ce au mâncat la școală, de 1 Iunie, mici și prăjituri

Șapte copii, duși la urgențe, după ce au mâncat la școală, de 1 Iunie, mici și prăjituri

de Ionut PREDA

Șapte copii cu vârste cuprinse între șase și zece ani, din satul Rotari, comuna Puiești, sunt preluați, în aceste momente, de ambulanțe, pentru a fi transportați la Spitalul de Urgență Bârlad, cu suspiciune de toxiinfecție alimentară ,după ce ar fi mâncat la școală, de 1 Iunie, mici și prăjituri.

Potrivit reprezentanților Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui, intervenția autosanitarelor se face în urma apelurilor făcute la numărul de urgență 112 de mai muște familii ale căror copii acuzau o stare generală de rău, specifică unei simptomatologii de toxiinfecție alimentară. De altfel, părinții au spus cadrelor medicale că elevii au mâncat la școală, de 1 Iunie, mici, fripturi și prăjituri, și că, de asemenea, ar fi băut și suc.

„În urma solicitării făcute, am trimis toate ambulanțele din Stația Bârlad pentru a prelua copiii bolnavi, a căror număr este posibil să crească. Noi am anunțat și Ministerul Sănătății, precum și Spitalul Bârlad pentru a se pregăti de preluarea pacienților”, a declarat managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

Reprezentanții SAJ au informat și Direcția de Sănătate Publică Vaslui pentru a demara o anchetă epidemiologică în acest caz în vederea depistării sursei care a condus la îmbolnăvirea copiilor.

Vom reveni cu amănunte

About Simona Vasile