Home » Administratie » EXCLUSIV: Bârladul lui Adrian Solomon (Interviu)

EXCLUSIV: Bârladul lui Adrian Solomon (Interviu)

Așa cum am anunțat, ieri, în ediția noastră online, în ultimele două zile ale acestei aprige competiții electorale Est News le prezintă cititorilor câte un interviu cu doi dintre cei mai bine cotați candidați pentru funcția de primar al Bârladului: Adrian Solomon (PSD) și Dumitru Boroș (PNL).

Am promis două interviuri savuroase, cu informații surprinzătoare, inedite, unele absolut incendiare. Două interviuri care, alături de programele de guvernare locală ale celor doi aspiranți la fotoliul de primar, vor putea reprezenta, la finalul celor patru ani de mandat, măsura cu care le vom judeca faptele.

În spiritul echidistanței și al echilibrului, în ambele dialoguri dintre reporterul nostru și candidați, întrebarile care fac referire la aspectele ce tin de gospodărirea orașului, la felul cum se raporteaza cei doi la dorințele cetățenilor și la nevoile urbei sunt identice.

Exista, însă, câteva adaptate profilului fiecăruia dintre ei, istoricului lor, precum și manierei în care au înțeles să-și gestioneze mesajul transmis alegătorilor în această campanie. Nu ne-am dorit sa-i supunem ridicolului, nici să-i judecăm și nici nu am intenționat să conducem discuțiile, spre eșafod.

Structura interviurilor a fost construită în așa fel încât cei doi să primească în mod egal șansa de a ne introduce în orașul pe care astazi, sugerat de pliantele lor electorale, ni-l putem doar imagina. Fiecare a primit șansa de a demonta zvonuri, de a-și explica acțiunile pe care combatanții le-au inclus în categoria derapajelor și, nu în ultimul rând, au primit șansa de a încheia campania electorală în spirit de fair-play.

Cum a înțeles fiecare dintre ei să-și utilizele șansele oferite, vom vedea cu toții.

Astăzi, prezentăm interviul realizat cu Adrian Solomon, candidatul PSD. Profesor de istorie, 38 de ani. La 26 de ani (2004) ajunge viceprimarul Bârladului. Patru ani mai târziu, este ales deputat, iar peste alți patru ani, alegătorii îl creditează pentru încă un mandat în Camera deputaților, mandat în timpul căruia este numit președinte al Comisiei de muncă. În urmă cu ceva timp, mărturisea public faptul că, în ciuda satisfacțiilor pe care i le oferă activitatea de parlamentar, gândul îi zboară mereu spre Bârlad, spre problemele celor de acasă.

”Nu mi se pare corect să treci peste voința oamenilor”

– Ce v-a îndemnat să luați decizia de a candida la funcția de primar, având în vedere că Bârladul este un oraș complicat din multe puncte de vedere?

solomon_adrian33– Este orașul în care m-am născut, în care am crescut, în care mi-am început cariera politică. Avantajul este că, de foarte tânăr, la 26 de ani, am ajuns viceprimar, așa că am intrat foarte bine în contact cu problemele acestui oraș, iar acum, după atâția ani, îi știu și soluțiile. Și mi-ar plăcea să fiu Primus inter pares (primul între egali – n.r.) în acest oraș cu personalități puternice, cu un spirit critic dezvoltat care îl face și pe cel mai bun să-și dorească a fi și mai bun. Simt că mă identific cu bârlădeanul în adevăratul sens al cuvântului. Cu cel născut, crescut și care are acea iuțime a spiritului ce se traduce chiar până în vârful limbii. Că Bârladul este un oraș complicat… consider că era mult mai complicat în 2004. Mare parte dintre probleme au fost rezolvate. Mă refer la cartierele de case apărute după ’90 direct în câmp, fără gaz, apă, electricitate . Toate acestea sunt astăzi de domeniul trecutului. În câteva zile, vor începe lucrările de canalizare în Munteni și Podeni și, astfel, se va rezolva o problemă veche de 100 de ani. Rămâne problema asfaltării străzilor, care este inferioară ca dificultate celei legată de canalizare. Restul sunt chestiuni firești pe care le întâlnești în toate orașele.

– Ce credeți că așteaptă, concret, bârlădenii de la viitorul primar?

– Seriozitate și să fie cât mai atent la dorințele lor. Vremea jupânilor s-a dus. Vremea celor care le știu pe toate, fără a asculta pe nimeni, iarăși s-a dus. Nu mi se pare corect să mergi, de exemplu, între blocuri ca să faci o parcare, fără să-i întrebi pe oamenii de acolo dacă vor să renunțe la spațiul verde, la copacii din jurul blocului și sa le torni o parcare betonată pe care o folosesc doar câțiva. Tot ce se va face de acum încolo trebuie orientat către dorința cetățenilor. Asta așteaptă bârlădenii: să fie consultați și respectați. Stând foarte mult de vorbă cu ei, mai ales în ultima perioadă, două lucruri îmi cer impetuos: școală și spital. Două aspecte foare bine punctate în programul nostru.

– Numiți un lucru vital pentru buna desfășurare a activității de primar pe care l-ați face, și pe care nu l-au făcut primarii Bârladului de după ’90.

– O comunicare reală cu instituțiile guvernamentale și cu factorii de decizie din ministere. Sunt singurul fost parlamentar din Bârlad care accede la funcția de primar și pot să spun că, dincolo de orice, îi cunosc pe cei care sunt potențiali ministeriabili în PSD, cât și în celelalte partide. De aceea, nu voi avea nevoie de intercesori în relația cu miniștrii, atunci când voi fi primar. Până una-alta, eu sunt reprezentant al poporului. Reprezentând interesele municipiului, aș fi făcut un exces de reprezentare care nu este agreat la vârful instituțiilor statului.

Explicația pentru care la Vaslui ”se poate”, iar la Barlad, nu, este simplă: primul primește bani mai mulți de la stat

– Considerati că performanța de a reuși să fii un bun-gospodar este condiționata sută la sută de existența fondurilor europene sau a celor de la bugetul de stat?

– Fondurile europene și cele guvernamentale sunt esențiale și nu e de dorit să administrezi un oraș fără a le avea. Dar talentul de bun-gospodar solomon-centurați-l poți demonstra și prin felul cum gestionezi fondurile de care dispui, ce prioritați selectezi.

– Numiți minimum trei lucruri care se pot face la Barlad fără a aștepta fonduri europene sau guvernamentale (în plus față de cele care ni se cuvin prin lege) și pe care, evident, aveți de gand sa le înfaptuiti.

– Din bugetul local cred că te poți limita la a întreține ceea ce există, de a investi mai mult în școli și în spital. În ultimii trei ani s-au dat fonduri din ce în ce mai mari la spital. Au fost virați în medie 1,2 milioane de lei, sume care au intrat în reparații, sau către îndeplinirea unor angajamente prin planul de conformare fie cu DSP, fie cu ISU. Anul acesta sunt 1,5 milioane de lei, din care jumătate se duc numai pe tomograf, urmând ca anul viitor sa virăm cealaltă jumătate. Nu se pot face consolidări cu bani de la bugetul local, deoarece nu sunt suficienți. Din taxele și impozitele plătite de bârlădeni la buget nu se adună decât 3 milioane de euro, adică aproximativ 120 – 130 de miliarde de lei vechi. Numai pe asistență socială, se duc aproape 30 de miliarde de lei vechi; la Poliția comunitară se cheltuie în jur de 22 de miliarde; pentru utilități la școli, alte 20 de miliarde. Iată unde ajung banii de la bugetul local. Ceea ce ne mai salvează sunt cotele defalcate din TVA și din impozitul pe venit, dar și de acolo majoritatea banilor merg pe creșă, pe Evidența populației și pe salariile profesorilor. Puțini bani rămân pentru echilibrarea bugetului local. Mergând pe formula ANAF, Bârladul pierde în raport cu alte orașe și din cauza suprafeței mici pe care o are. Bârladul are 1.300 de hectare, Vasluiul are 6.900 de hectare. Populația este egală, dar toate aceste date introduse în formulă arată că problemele sunt mai mari la 6.900 de hectare decât la 1.300 ale noastre. De aici diferența de fonduri de la bugetul de stat. Și asta este explicația pentru cei care se miră că de ce Vasluiul ”poate”, iar Bârladul, nu!

– Scuza multor alesi al caror mandat s-a dovedit a fi dezamagitor sunt condițiile asa-zis potrivnice in care si-au desfasurat activitatea, respectiv culoarea politică diferită a structurilor superioare (Consiliul Județean, Consiliul Local, instituții descentralizate, guvern, președenție). Ce veti face intr-o situatie similară? Oamenii s-au săturat de această scuză.

adrian solomon1– Nici nu am de gând să o folosesc. După cum am spus, îi cunosc pe toți și știu foarte bine ce relații am cultivat. Indiferent ce se va întâmpla la alegerile din toamnă, eu voi putea colabora și cu colegii din PNL sau din alt partid, indiferent de ceea ce spun reprezentanții lor din teritoriu care se înfierbântă în campania electorală mai mult decât e necesar. Am o relație directă și corectă cu majoritatea celor care sunt ministeriabili și în PNL, dar și în PSD. Ca și coleg al lor în Parlament atâția ani, dar mai ales ca președinte al Comisiei de muncă, am căutat pe cât posibil să-i ajut pe toți așa încât să ajungă în plen cu inițiativele lor.

Parcările supraterane vor deveni o realitate la Bârlad

– Cum va arăta Bârladul lui Adrian Solomon la finalul celor 4 ani de mandat?

– În Podeni și Munteni vor fi străzi asfaltate, cu rețea de canalizare menajeră, cu sistem de preluare a apelor pluviale prin canale deschise. Școala 6 și Liceul Tehnologic ”Petru Rareș” vor fi două școli în care să dorești să-ți trimiți copiii. Foarte important, ceea ce se cheamă acum Centrul rezidențial pentru bătrâni (azilul de bătrâni din Munteni – n.r.) va deveni internatul Liceului ”Petru Rareș”. Acel centru a fost proiectat pentru a găzdui pensionari cu venituri mari, care să verse în contul centrului 75%, restul de 25% urmând a fi suportat de aparținători. Toate cheltuielile pentru întreținerea unui bătrân se ridică la peste 2.000 de lei. E greu de crezut că sunt destui bârlădeni cu asemenea pensii. De aceea, ne-am gândit că varianta internatului ar oferi atractivitate Liceului Tehnologic. Tot pentru acest liceu, avem în lucru un proiect de retehnologizare împreună cu Grupul Școlar Industrial ”Al. I. Cuza”, care va fi aplicat pe fonduri europene, imediat ce ghidurile de finanțare vor fi lansate. Deci, din niște cartiere istorice cu probleme istorice, vor deveni niște zone civilizate în care să-ți facă plăcere să trăiești.

– Cum va arăta Bârladul lui Adrian Solomon în zonele de blocuri? Discuțiile ultimilor ani s-au concentrat pe utilitățile din cartierele de case, și bine că s-a întâmplat așa. În acest răstimp, însă, cartierele de blocuri au fost neglijate, iar acest lucru este din ce în ce mai supărător.

– Programul nostru include soluții și pentru cartierele de blocuri. Nu este simplu, deoarece omul de la bloc dorește și spațiu verde, și parc de brosura_solomon_17 (1)joacă, și parcare și alei asfaltate. Și le dau dreptate, pentru că și eu stau la bloc și n-aș renunța la nimic. Dar, ca să avem totul, trebuie un Plan Integrat de Dezvoltare Urbană, celebrul PID pe care l-a atras Vaslui, dar care nouă ne este inaccesibil din cauză că nu suntem reședință de județ. De aceea, va trebui să ne îndreptăm atenția către fondurile guvernamentale pe care să le accesăm prin Ordonanța 28. Dar, cu siguranță, pentru a-i împăca pe toți, vom renunța la acele parcări betonate, deoarece acestea mănâncă din spațiul verde. În nordul orașului sunt adevărate oaze de verdeață și e păcat să le distrugem. Așa ceva nu se va mai întâmpla. De aceea, mergem pe ideea unor parcări supraterane.

– În următorii patru ani? Nu e un pic … science-fiction pentru un oraș ca Bârladul?

– Știu bine ce spun: în următorii patru ani. Nu e SF, ci va fi o realitate atâta timp cât suntem serioși și vom dori să facem lucrurile astea. Studiez demult ideea asta pe care am văzut-o în afara țării. Există parcări pe un etaj, maximum două, din materiale ușoare – metal, de exemplu. Pot fi construite și cu bani de la bugetul local. Decât să bagi 2-3 miliarde într-o parcare betonată, mai bine cheltui aceeași sumă pentru una etajată. În ultimii 10 ani au fost amenajate 3.500 de locuri de parcare, iar mașini sunt vreo 11.000. Suntem forțați să aplicăm soluția parcarilor suspendate, pentru că, și de-am tăia tot spațiul verde dintre blocuri, nu doar că ar fi o idee nebunească, dar tot nu ar fi de ajuns. Prima parcare supraterană va apărea în partea de sud a orașului.

Externalizarea serviciului de paza pe domeniul public

– Aspectul dezolant al unor zone din Barlad nu este cauzat exclusiv de lipsa implicarii edililor. De vina este și atitudinea sfidatoare a unor cetateni fata de bunul- simt, de reguli si de lege. Primarii de pana acum – fara exceptie – au ezitat sa ia masuri pe motiv că amenzile sunt nepopulare, lipsa de actiune fiind in detrimentul oamenilor de bun-simt. Ce comportament va adopta primarul Solomon față de acesti indivizi? Cum va veti implica daca veti constata ca fortele de ordine nu isi fac datoria?

– Amenzile nu sunt totul. Am fost viceprimar și m-am ocupat inclusiv de acest aspect. Prevenția contează. În Franța am observant, cât am fost bursier, că deși erau cetățeni care nu nimereau coșul de gunoi, de fiecare dată apărea cineva care făcea curățenie. Nu avem bugetul francezilor, dar avem voința și puterea să ținem lucrurile din scurt. Din nefericire, nu putem suplimenta numărul de polițiști locali – legea prevede un polițist la o mie de locuitori. Suntem cu schema de personal la maxim. Ceea ce voi face va fi să propun CLM externalizarea pazei unor obiective și posturi fixe – parcuri, piață, cimitire etc. și redistribuirea acestor polițiști locali către patrule mobile care să fie prezente și printre blocuri, prin cartiere și pe stradă (pentru dirijarea traficului). Acest lucru va fi benefic și pentru cetățeni și pentru polițiști, pentru că oamenii vor fi în siguranță, iar polițiștii vor primi norma de hrană mai mare, fiind personal operativ. Despre amenzi, discuția e foarte simplă. Persoanele de care vorbiți sunt, de regulă, destul de sărace. Orice amendă se transformă într-un venit foarte greu, dacă nu imposibil, de încasat. Pentru buget, se transformă în venituri pe care îți proiectezi niște cheltuieli și prin neîncasare se transformă în deficit, arierate sau proiecte neîmplinite. Prin urmare, prin educație, parteneriat civic și implicare îi vom convinge să fie buni cetățeni.

Ce nu va face primarul Solomon

– Numiti, concret, minimum doua lucruri din cele pe care barlădenii le așteaptă de la viitorul primar, în legătură cu care nu vă puteți lua angajamentul că le veți înfăptui.

– Dacă bârlădenii așteaptă ca noul primar să le construiască șosea de centură, asta nu se poate. E un obiectiv care ține doar de Guvern și niciun primar, oricare ar fi el, nu poate promite așa ceva, decât dacă minte. Un primar poate doar să facă eforturi de conștientizare a celor din Guvern de necesitatea șoselei de centură. Un alt lucru pe care nu îl pot promite este crearea de locuri de muncă. Un primar nu poate spune ca va crea locuri de muncă decât dacă, iarăși, minte. O posibilitate ar fi înființarea directă de societăți comerciale în subordinea Consiliului Local, precum și sprijinirea mediului de afaceri, dar în mod legal. Sprijinirea nu poate însemna, sub nicio formă, scutire de impozite și taxe, pentru că nu sunt permise de Codul Fiscal. Orice altă facilitate de genul teren gratuit sau sub prețul pieței, înseamnă pușcărie. DNA ar intra imediat pe fir. Nu cred că un om normal la cap își dorește așa ceva. I-am auzit pe unii contracandidați promițând concesiuni de terenuri. Legea concesiunilor e abrogată din 2007. Se mai pot concesiona terenuri doar pentru utilități publice: rețele de canalizare, electrice, gaze etc. Cei ce promit astfel de lucruri, fie mint, fie nu au citit legislația necesară administrării corecte a unui oraș.

anl

Pentru tineri, locuințe; pentru bătrâni, respect

– Facem un exercitiu de imaginatie si ne plasam în 2020, când, poate, veți dori să candidați iarăși. Pentru ce credeți ca v-ar vota  tinerii?

– Pentru locuințele ANL pe care le vom construi.

– Nu-i o promisiune riscantă, folosită mult prea des în campanii electorale?

– Eu nu promit în van! În 2003, am intrat în PSD tocmai pentru că Guvernul Năstase de atunci a făcut mai multe locuințe ANL la Bârlad. Eram profesor la Codreanu și am depus dosarul întâmplător pentru o locuință la Cărămidărie. Am fost surprins să o primesc, iar asta m-a convins să mă alături echipei PSD. Locuința e tot ce poți oferi unui tânăr la început de drum. Locuințele sunt, deci, ținta mea pentru tineri. În rest, putem face orice, terenuri de sport, echipe de fotbal, locuri de agrement, dar nimic nu se compară cu șansa unui acoperiș deasupra capului. Revenind la intrebare, există un împrumut prin Banca Mondială pentru construirea a 400.000 de locuințe ANL la nivel național. Vreo 200 sau 300 trebuie să ajungă și la Bârlad.solomon-adrian-psd

– Dar cei ajunși la vârsta maturității, de ce v-ar da votul în 2020?

– Oamenii mai în vârstă mă vor vota poate pentru că, ajunși la o anumită vârstă, a maturității, ei știu că seriozitatea contează în actul administrativ și politic. Dacă vrem să fim votați încă o dată, atunci trebuie să faci ceea ce spui. Tot ce le spunem noi oamenilor acum, o spunem fiindcă suntem convinși că lucrurile astea se vor întâmpla. Poate nu în primul sau în al doilea an. Ori, poate, pe unele abia vom reuși să le începem. Stabilitatea și seriozitatea contează la oamenii cu experiență de viață.

”Provin dintr-o familie care are rădăcinile până în secolul al XVII-lea, identificabile cu nume și prenume

Trebuie să admiteți că popularitatea PSD la Bârlad nu mai este aceeași de acum 4,  8 sau 12 ani. Aversiunea unui număr important de oameni față de partid nu a venit din neant. Ce greseli ale fostei administrații locale nu ați repeta dacă veți fi ales primar?

– Sunt publice tensiunile mele cu domnul Constantinescu (ex-primarul Constantin Constantinescu – n.r). Asta s-a întâmplat pentru că procesul de urcare la cap nu a fost stopat la timp de către domnul Constantinescu. El știe ce cred, pentru că am și vorbit despre lucrurile astea și este de acord că am dreptate. Faptul că ai obținut 80% din voturi într-un tur de alegeri, nu trebuie să te transforme într-un super om. Trebuie să te transforme într-un umil servitor al celor care ți-au dat încredere. Pentru unii, însă, acest lucru a fost invers. Aici s-a greșit. ”Jupânia” a stricat mult din imaginea celui care era iubit și sprijinit de oameni. În momentul în care a început să-i privească de sus pe ceilalți, să nu mai asculte pe cei din jur, a început să greșească. Lucru care l-a dus până la demisie. Demisia nu s-ar fi produs dacă ne-ar fi ascultat și ar fi luptat în justiție împotriva unei decizii nedrepte. Clacarea lui a fost suma unor tensiuni ce se adunaseră din cauza unei proaste relaționări cu o parte dintre cetățeni. De la oameni de afaceri și până la cetățeni de rând, îmi reproșează și acum felul în care relaționau cu el, în ultimul timp mai ales. Lucrul acesta îl știe și îl regretă. Începuse să aibă mania răzbunării. Lucru care nu se va întâmpla niciodată din partea mea.

Dintre toate care se spun depre dumnevoastra, in special in mediul online, pentru ca acolo antipatia si simpatia sunt mai usor de evidentiat, care au fost cel mai greu de suportat de către familie?

– Cel mai deranjant a fost – iar asta a dus, probabil, după două zile de tensiune maximă, la dispariția socrului meu – un articol din presă despre cărți de credit și alte prostii. Este inacceptabil, iar aceste lucruri trebuie să înceteze. Restul, că sunt ”manelistul geluit”, că sunt țigan… sunt etichete de care nu-mi pasă.

– De unde ideea că sunteți țigan?

– Probabil că sunt brunet, stiu eu de unde? Provin dintr-o familie care are rădăcinile până în secolul al XVII-lea, identificabile cu nume și prenume. Este un Ioan Agarici la Curteni, strămoșul bunicii mele paterne care era călăraș de Țarigrad. Bunica mea este nepoata de văr primar al lui Dumitru Bagdasar, fostul ministru al sănătății în primul guvern Petru Groza și fondatorul școlii de neurochirurgie în România, școlit în America. Să mai spun că bunica bunicii mele era soră cu mama lui Bagdasar? Stră-străbunicul meu, Dumitru Agarici, a fost 20 de ani primar la Crețești și era veteran de război de Independență și că mama mea se trage de la Obârșeni, un sat de răzeși?

strada_verdeata_barlad_vechi– Vorbind de înaintași, bârladenii au o fascinatie aparte pentru orașul lor de odinioară. Din tot ce-i stă în putință unui primar, ce ați aduce din trecut in prezent? Din spiritul urbei de altadata, dar si din forma ei?

– N-aș aduce nimic din ceea ce era orașul ca și urbanizare înainte de ’45. Dincolo de câteva case mai frumoase, mai răsărite, restul era jalnic. Poate aș aduce ceva din liniștea și spiritul patriarhal al orașului. Aș mai aduce spiritul comercial de atunci, aș face ca Bârladul să fie iarăși un loc de schimb, atractiv din punct de vedere al facilităților pentru comercianți. De aceea, poate mai mult decât alții, va trebui să ținem în continuare acest spirit comercial viu, fără să-l pervertim prin infuzia de supermarketuri, care nu face decât să distrugă micul comerciant local.

– Asta nu o să le placă bârlădenilor. Oamenii vor supermarketuri cu tot ceea ce presupun ele:  oferte, diversitate… 

–  Să nu fiu înțeles greșit, nu sunt împotriva lor. Sunt doar împotriva ideii de a le aproba funcționarea în centru, în zonele rezidențiale. Locul lor este la marginea orașului, așa cum este peste tot în occident. Nicidecum să băgăm supermarketul în curtea spitalului, cum dorea Constantinescu.

”Da, sunt împotriva gazelor de șist și am jurat că voi lupta pentru ca Chevron să plece. Și Chevron a plecat. Restul e circ electoral și manipulare”

– Crezi in vocea strazii mai mult decat crezi in vocea autoritara a unui partid puternic?

– Vocea oamenilor, pentru că în partid sunt tot oameni, care vin din stradă, din interiorul mulțimii. Membrii de partid, cu care ne întâlnim aici duminica sunt cei care ne aduc pulsul străzii. Dar cetățenii vor fi totdeauna cei care vor conta, și nu ordinele de la partid.

– Vocea strazii a fost formata din circa 8.000 oameni atunci cand a scandat impotriva gazelor de sist. Daca maine ar trebui sa alegi solomon_psdintre ea si partid, ce ai alege?

– Împotriva gazelor de șist am fost și voi rămâne. Cei 8.000 de oameni au ieșit la convocarea mea și a domnului Constantinescu, cu sprijinul sindicatului și al Bisericii, pentru că nimeni de la București nu voia să discute cu noi, să explice ce se întâmplă. Ulterior, când Ponta a venit la guvern, ni s-a spus că nu e vorba de Bârlad și de zona înconjurătoare. Dar nici chiar așa nu voi fi de acord. Am jurat că nu se va fora în zona noastră și așa s-a întâmplat: nu se forează. Chevron a plecat, nu mai este aici.

– Numiti principalele două defecte și principalele două puncte forte al celui pe care sondajele îl dau principalul dumneavoastra contracandidat.  Daca ati fi in fata lui si ati avea dreptul sa-i puneti o singura intrebare, care ar fi aceea?

– Nu mă interesează personajele care se cred principali contracandidați. Pentru mine, toți 9 sunt contracandidați și îi respect în egală măsură pe ei și pe cei din jurul lor.

– Care este situația care v-ar obliga sa va dați demisia de onoare din funcția de primar?

– Nu pot răspunde pentru că nu m-am gândit niciodată la asta. Cred că demisia de onoare se impune când ai de gând să faci ilegalități, iar eu nu am asemenea planuri. (Interviu realizat de Simona MIHĂILĂ)

About Simona Vasile

One comment

  1. LOL