Home » World » Cetățenii europeni vor avea acces la lucru în Marea Britanie în mod selectiv în cazul ieșirii din UE

Cetățenii europeni vor avea acces la lucru în Marea Britanie în mod selectiv în cazul ieșirii din UE

Marea Britanie va aplica pentru cetățenii statelor europene un sistem pentru imigranți pe bază de puncte în cazul ieșirii din Uniunea Europeană, anunță grupul politic favorabil părăsirii Blocului comunitar. 

Liderii mișcării politice care pledează pentru ieșirea Marii Britanii din UE – fostul primar al Londrei Boris Johnson și ministrul Justiției, Michael Gove – au explicat că fiecare cetățean european ar urma să fie evaluat profesional și asupra cunoștințelor de limbă engleză.

„Imigrația aduce multe avantaje Marii Britanii – în plan cultural, social și economic”, a comunicat echipa favorabilă ieșirii Marii Britanii din UE, potrivit site-ului agenției Reuters.

„Vrem ca Marea Britanie să continue să beneficieze de pe urma imigrației. Dar, dacă tot vom primi străini în Marea Britanie, atunci publicul trebuie să aibă garanția că există un control asupra celor care vin aici. În prezent, din cauza apartenenței la UE, nu avem niciun control”, precizează comunicatul.

Premierul David Cameron a avertizat că impunerea de permise de lucru cetățenilor UE care vin în Marea Britanie va atrage măsuri similare din partea Uniunii Europene. „Deci, nu doar că vom afecta economia britanică, ci vom reduce și oportunitățile pentru britanicii care lucrează în țările europene”, a atras atenția Cameron.

Potrivit sondajelor de opinie, publicul britanic este împărțit în mod egal între cei care vor vota în favoarea și împotriva rămânerii țării în UE.

Alegătorii sunt chemați la urne pe 23 iunie pentru a se pronunța în legătură cu apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană.

În Marea Britanie lucrează numeroși imigranți din state UE, inclusiv mulți cetățeni români. Conform cifrelor oficiale, în Marea Britanie au venit 330.000 de imigranți în anul 2015, 184.000 provenind din state UE.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: