Home » Social » Normele de venit agricol pentru vasluieni, în anul 2016

Normele de venit agricol pentru vasluieni, în anul 2016

Au fost aprobate normele de venit pentru activitățile agricole desfășurate în județul Vaslui. Acesta sunt valabile pentru activități desfășurate individual sau într-o formă de asociere, fără personalitate juridică, aplicabile în anul 2016. Pentru cei care cultivă peste 2 hectare de cereale, plante oleaginoase, cartof sau sfeclă de zahăr normele/hectar sunt în valoare de 185, 210, 2.262, respectiv 383 lei. Cei care cultivă 1 hectar de tutun plătesc 736 de lei. Pentru cultivarea a jumătate de legume în câmp fermierii suportă o normă de 2.427 lei. Pentru cultivarea a 1,5 hectare de leguminoase pentru boabe se plătesc 1.964 de lei. Pentru 1,5 hectare de pomi pe rod norma este de 2.500 lei iar pentru vii pe rod 1.333 lei. Cea mai mare normă de venit, de 4.130 lei, a fost calculată pentru cultivatorii de flori și plante ornamentale.

În sectorul zootehnic, normele de venit stabilite pentru anul 2016 sunt de 113,8 lei/cap de animal pentru crescătorii de vaci și bivolițe, 10,7 lei/cap de animal pentru oi și capre, 21,56 lei/cap de animal pentru porci, 34,82 lei/familie de albine și de 1,62 lei pentru păsările de curte. În cazul crescătorilor de animale, sunt scutiți de la plată impozitului agricol pentru deținătorii de mai puțin de două vaci, sau 50 de oi, ori 25 capre, 6 porci, 100 păsări ori 75 familii de albine.

Contribuabilii care realizează, venituri din activități agricole pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit aveau obligația pană la data de 25 mai 2016, de a depune, pentru anul în curs, la organul fiscal competent Formularul 221 ,,Declarația privind veniturile din activități agricole impuse pe bază de norme de venit,, privind suprafața cultivată/cap de animal/familie de albine detinută la data declarării.

Pe baza declarațiilor depuse de contribuabili, organul fiscal competent stabilește impozitul anual datorat, calculat prin aplicarea unei cote de 16% asupra venitului anual din activități agricole stabilit pe baza normei anuale de venit. Impozitul agricol se plătește după ce se încasează banii din producție, în două tranșe: 50% până la data de 25 octombrie și 50% până la data de 15 decembrie.

Lista privind normele de venit este publicată pe portalul Agenției Naționale de Administrare Fiscală la adresa www.anaf.ro, secțiunea norme de venit. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Primăriile vasluiene nu mai au bani pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap

Primăriile din județul Vaslui încep să rămână fără resurse ...

Speranțe mari pentru 49 de comunități vasluiene. Investiții de 161 milioane euro în sistemul de apă și canal

de Dănuț CIOBANU  Marele program de apă și canal ...

Vești bune de la SC Aquavas. Vasluienii vor putea plăti facturile și transmite indexul online

SC Aquavas SA Vaslui are în curs de implementare ...