Home » Social » Peste 2.000 de elevi de ciclu primar din Vaslui și-au vândut jucării din casă în cadrul unui inedit târg organizat în Parcul Copou

Peste 2.000 de elevi de ciclu primar din Vaslui și-au vândut jucării din casă în cadrul unui inedit târg organizat în Parcul Copou

Peste 2.000 de copii de ciclu primar, de la cele zece școli din municipiul Vaslui, și-au vândut jucării din casă în cadrul unui inedit târg organizat în Parcul Copou cu scopul de a-i scoate pe copii din fața calculatorului și de a descoperi, la scară mare, vechiul joc „să ne jucăm de-a magazinul”.

Parcul Copou din Vaslui a găzduit, miercuri, de Ziua Internațională a Copilului, un inedit târg de jucării inițiat de Centrul Creației Populare, acțiune la care au participat peste 2.000 de elevi de ciclu primar și de clasă pregătitoare din cele zece școli din municipiul reședință. Organizați pe grupuri, copiii și-au putut vinde, prin rotație, o parte din jucăriile din casă, la prețuri modice de câțiva lei, cumpărătorii fiind din rândul adulților, însă, și din cel al micuților comercianți. În multe cazuri, elevii au făcut schimb de jucării între ei sau, la final, le-au donat pentru copii cu situații materiale precare din mediul rural.

„Principalul obiectiv al acestei acțiuni a fost acela de a-i scoate pe copii din casă, din fața calculatoarelor, și să descopere, la scară mare, unele jocuri din copilăria noastră, ale adulților, care au fost uitate. Din fericire, am constatat că s-au legat relații între elevi de la școli diferite și, mai mult decât atât, s-a transmis o energie pozitivă către copii, părinți, bunici, cadre didactice. Starea de satisfacție care se citește pe chipul acestor mici antreprenori ne motivează să facem din acest eveniment unul de tradiție”, a declarat directorul Centrului Creației Populare Vaslui, Lucian Onciu.

O parte dintre elevi au donat și cărți pentru biblioteca Spitalului Județean de Urgență Vaslui, la care vor avea acces copiii internați la Secția de Pediatrie a unității medicale. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: