Home » Social » Lansare de carte la sinagoga din Bârlad

Lansare de carte la sinagoga din Bârlad

A iubit poezia de mic, de când a fost remarcat de învățătorul său eminent, Alexandru Mânăstireanu. Nu ar fi reușit să scrie o carte însă, dacă nu ar fi fost soția sa, Geta, care l-a îndemnat să aștearnă pe hârtie gândurile sale, în versuri.

Sâmbătă, 4 iunie, de la ora 10, la Sinagoga din Bârlad, Marcel Cuperman își va lansa cel de-al doilea volum de versuri intitulat „Gânduri peticite”. Prin natura meseriei, Marcel Cuperman a călătorit mult prin lume, iar o parte din experiența sa de viață a transpus-o mai direct sau mai voalat în primul volum, apărut în 2010 – „Goblen de patimi”, în care dorul de țară a fost una din temele abordate. De această dată, noua apariție editorială tratează teme filozofice.

Cartea pe care o voi lansa mâine, 4 iunie, cuprinde poeziile ultimei perioade ale vieții mele. Am 62 de ani și cred că o experiență bogată de viață. Am locuit în trei țări și m-am întors acasă în Bârlad acum trei ani. Cred că România este cea mai frumoasă țară de pe pământ”, ne-a mărturisit autorul fără a da prea multe explicații lăsând publicul să afle detalii după ce va citi cartea.

Volumul lansat de inginerul Marcel Cuperman va fi prezentat de profesorii Gruia Novac și Mariana Sava. Autorul a ales ca locație pentru prezentarea volumului un spațiu neconvențional – sinagoga, și pentru motivul că tatăl său a fost evreu. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: